Nici un copil nevaccinat nu va avea voie să fie elevul unei școli de stat în Italia

După o mişcare similară din partea Australiei, ministrul italian al Sănătăţii, Beatrice Lorenzin, a anunţat niciun copil nevaccinat adecvat nu va avea voie fie elevul unei şcoli de stat. În urma unei întâlniri a cabinetului, aceasta a declarat reporterilor propunerea sa a fost discutată de miniştrii şi , până la sfârşitul săptămânii viitoare, va deveni lege, informează iflscience.com.

Acest lucru vine ca răspuns vizavi de o epidemie bruscă de rujeolă care s-a răspândit. În comparaţie cu aprilie 2016, incidenţa rujeolei în Italia a fost de cinci ori mai mare în acest an şi nu prezintă niciun semn de încetinire. Lorenzin susţine este vorba despre „o situaţie de urgenţă„.

Începând cu anul 2016, în Australia a fost iniţiată politica „No Jab, No Pay”, ceea ce semnifică faptul dacă părinţii refuză şi vaccineze copiii, beneficiile de care aceştia din urmă ar avea parte se anulează. În consecinţă, cu 200.000 de copii în plus sunt acum imunizaţi, iar rata medie de vaccinare în ţară a crescut la 92,2%.

În acest an, Australia a anunţat va implementa o politică anume care împiedică toți copiii nevaccinati studieze în centrele preşcolare sau de zi. Aceasta este, în esenţă, ceea ce intenţionează şi Italia facă acum.