Nicio formă de terorism nu este acceptabilă, nici justificată de nicio rațiune

acțiunile economice sau armate de intimidare sau șantaj ale unor state contra altor state
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Citind această știre pe surse mi-a venit în minte o glumă găsită recent pe aceleași rețele despre care vorbim mai jos: ”Care este diferența între democrație și terorism? Depinde dacă SUA atacă sau este atacată!”

Niciun om normal nu poate fi de acord cu terorismul dar nici cu impunerea așa-zisei democrații occidentale cu forța în unele țări din Asia ori Africa, unde, de fapt, occidentul are doar interese de putere și de jefuirea resurselor și menținerea unor zone sub pragul sărăciei, împiedicarea dezvoltării libere acelor popoare. Adică, altfel spus, un imperialism de care popoarele occidentale nu au motive să fie mândre.

Terorismul este o plagă, ceva absolut inacceptabil și asta pur și simplu pentru că victimele sunt întotdeauna ființe nevinovate. Nu aș socoti terorism dacă s-ar purta o luptă corectă între cei care determină cauzele conflictuale. Concret, șefii de stat care iau decizii, (chipurile în numele popoarelor lor, deși nimeni nu consultă poporul), contra altor popoare, să se lupte ei direct cu șefii popoarelor care se apără!!!…

Minciuna și manipularea, uzul forțelor armate în mod abuziv, pot fi și ele trecute la capitolul acte de terorism?

Când în SUA mor zilnic de foame și de boli mii de oameni, forțele armate atacă Siria, (pe banii cui?… ), de exemplu, pentru sub pretextul că armata siriană ar fi ucis copii prin arme chimice. Realmente îi pasă fix deloc președintelui american atât de oamenii săi cât și de copiii sirieni, scopul atacului este cu totul altul, restul sunt doar pretexte prin care popoarele sunt mințite și manipulate. Iar mass media corporatistă creează convingerile că așa este just.

Care referendum mondial a ales ca SUA sau Rusia să fie jandarmul planetar?… De ce nu își vede fiecare conducere de poporul său și nu de așa-zisa lipsă a democrației în nu știu care alte țări? Oare chiar este democrație în SUA? Dacă da, cum răspunde președintele american sau Congresul în fața poporului pentru deciziile lor dovedite apoi greșite? Mai ales că toate consecințele le suportă ,,democratic,, doar poporul american. Și la ruși, la fel.

Nu cumva prin aceste măsuri de cenzură ținta suntem noi, omenii de rând, și nicidecum grupările acelea periculoase? Nu cumva era mai bine să le lase libertatea de comunicare ca astfel să-i poată spiona direct? Grupările rele vor găsi ele un mod să comunice, dar până acum, puteau fi urmăriți de serviciile secrete mai lesne. De asta tind să cred că ținta suntem realmente noi, cei care suportăm orice măsuri poftesc giganții.

Apropo de servicii secrete, ați văzut, după fiecare nenorocire produsă de către teroriști, imediat apărea în mass media știrea că serviciile secrete știau de planificările atacurilor și cunoșteau profilurile teroriștilor doar că… NU AU INTERVENIT… De ce nu au preîntâmpinat tragediile dacă tot erau așa de bine informate?

Tare mi-e teamă că această luptă contra terorismului ne va costa pe zi ce trece toate libertățile, până la ultima, obținute în secole de evoluție umană. O mână de descreierați bulversează o planetă iar contra lor se trimit armate întregi ineficiente. Nu cumva totul este o înscenare?

Repet afirmația: nicio formă de terorism nu este acceptabilă și nici justificată sub nicio rațiune. Însă ar trebui să reflectăm adânc și să considerăm ca fiind terorism și acțiunile economice sau armate, de intimidare sau de șantaj ale unor state contra altor state. Și acum iată știrea preluată de pe sursa știripesurse.ro


Corporaţiile care domină reţelele sociale – Facebook, YouTube (proprietate a Google), Twitter şi Microsoft – au anunţat luni formarea unui grup de lucru la nivel mondial pentru eliminarea conţinutului online cu caracter terorist, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Ca reacţie la presiunile guvernelor din Europa şi SUA, după o serie de atacuri teroriste, giganţii IT au anunţat că îşi vor comunica reciproc soluţiile tehnice pentru eliminarea conţinutului extremist şi vor colabora mai strâns cu experţii în domeniul antiterorist.

Forumul Internet Global pentru Combaterea Terorismului „va oficializa şi structura domeniile actual şi viitoare de colaborare între companiile noastre şi va promova cooperarea cu companiile mai mici din domeniul tehnologiei, cu grupuri ale societăţii civile şi oameni de ştiinţă, cu guverne şi organizaţii internaţionale cum ar fi UE şi ONU”, au anunţat firmele menţionate, într-un comunicat comun.

Presiunea politică asupra reţelelor sociale a creat perspectiva unor reglementări noi la nivel european, dar până acum doar Germania a propus un proiect de lege care prevede amenzi de până la 50 de milioane de euro pentru reţelele care nu elimină rapid mesajele agresive. Camera inferioară a parlamentului german ar putea vota legea săptămâna aceasta, menţionează Reuters.

În decembrie anul trecut, companiile din domeniul IT au creat o bază de date în care îşi comunică semnăturile digitale unice alocate automat înregistrărilor video şi fotografiilor cu conţinut extremist. Acordul de luni prevede ameliorarea unor astfel de lucrări tehnice, schimburi de experienţă privind cele mai bune metode de detectare cu ajutorul învăţării programate şi metode standard de raportare transparentă pentru eliminarea conţinutului cu caracter terorist.

Facebook şi-a făcut deja cunoscute, luna aceasta, eforturile de a elimina mesajele teroriste din reţeaua sa socială, iar Google a anunţat măsuri suplimentare de identificare a conţinutului violent de pe platforma video YouTube, reaminteşte Reuters. Twitter a suspendat în a doua jumătate a anului trecut 376.890 de conturi pentru promovarea terorismului şi urmează să publice informaţii actualizate privind eforturile în acest sens.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •