Niciun supraviețuitor din cei 157 de oameni aflați în avionul prăbușit ieri în Etiopia

După cum relata Vocativ Plus imediat după producerea groaznicului accident:  Avion prăbușit – 157 de oameni la bord – nu se știe dacă sunt supraviețuitori, iată că tragedia este totală: niciun supraviețuitor din cele 157 de suflete aflate în acel avion.

Printre victime se numără și opt italieni.

Tragicul accident aviatic s-a produs la șase minute după decolare –  la 8,44 ora locală, la șase minute după decolare și la aproximativ 50 kilometri sud de capitala etiopiană, în apropiere de orașul Bishoftu.

Radarul a arătat o „viteză verticală instabilă” și, de fapt, comandantul a contactat aeroportul avertizând că nu era ceva în regulă și obținuse autorizație pentru a reveni pe aeroport. Din nefericire, fără succes: după câteva secunde, Boeing-ul s-a prăbușit la pământ.  „Explozia a fost foarte puternică și flăcările au fost propagate cu o astfel de forță încât nu ne-am putut apropia” – martor.

Victimele sunt de naționalități diferite – 157 de persoane la bord, 149 de pasageri și 8 membri ai echipajului, au fost din 35 naționalități diferite. Un purtător de cuvânt al Etiopian Airlines a raportat că printre victimele prăbușirii avionului au fost: 32 kenieni, 17 etiopieni, 18 canadieni, opt chinezi, opt americani, opt italieni, șapte francezi, șapte britanici, șase egipteni, cinci olandezi, patru indieni și patru slovaci.

Aeronava era nouă, livrată în noiembrie – „Controalele de rutină și de întreținere nu au dezvăluit nici o problemă”, a explicat CEO al companiei, Tewolde Gebremariam. Imaginile de la locul dezastrului, un crater mare, face ca să se presupună că impactul a dezintegrat practic avionul, lăsând bucăți mici de resturi peste tot pe teren, pe zonă cât un teren de fotbal.

Modelul Boeng 737-8 Max a fost oprit de la zboruri în Etiopia și China, probabil vor mai fi opriri la sol și în alte state, până la descoperirea cauzelor reale, bănuindu-se că ar putea fi un defect de fabricație.

Cu toate acestea, compania etiopiană a precizat că nu existau anomalii ale aparatului înainte de plecare. În același mod, diferiți experți în materie de securitate consideră că este prematur să se compare cele două incidente, cel etiopian și cel indonezian, de anul trecut, în care au murit 189 de oameni,   până când nu se finalizează anchetele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here