Nicola Zingaretti – planul său: 2,6 miliarde de euro şi 10 acţiuni pentru a salva Roma

Printre proiectele prezentate de guvernatorul Nicola Zingaretti. Sprijinul pentru noi locuri de muncă - 13,5 milioane de euro

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Printre proiectele prezentate de guvernatorul Nicola Zingaretti și cel pentru revigorarea Forlanini. Există, de asemenea, sprijinul pentru noi locuri de muncă şi protecţia muncii, cu 13,5 milioane de euro

2,6 miliarde de euro de la resursele regionale alocate pentru teritoriul roman. Pentru un total de 10 acţiuni, pentru competitivitatea companiilor în domeniul mobilităţii şi a calităţii urbane, plus un „proiect major“: renaşterea Forlanini. Regiunea Lazio țintește Roma, în scopul de a trimite un semnal către cetățenii săi: ,,în această regiune există politici active pentru care merită investim în teritoriul nostru.“ a explicat guvernatorul Nicola Zingaretti în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc la sala bibliotecii sediului regional de la Garbatella.

Umăr la umăr, vicepreşedintele Massimiliano Smeriglio şi consilierul pentru buget Alessandra Sartore. În sala de ședinţă s-au numărat mulţi reprezentanți democratici (PD),  membri ai Consiliului, deputaţi, directori zonali. „Aceasta este tentativa unui şoc politic pozitiv pentru renaşterea capitalei, în cazul de faţă, de a face față crizei. În zilele următoare, voi întâlni primarul Virginia Raggi, cu scopul de a-i prezenta acest pachet.“ a mai afirmat Zingaretti.

2,6 miliarde euro din resurse includ investiţiideja plătite“,  altele pentru care există finanţare sunt disponibile imediat şi altele, cum ar fi 90 de milioane pentru Metro C, care necesită și o co-finanţare pentru a putea fi deblocat.

FIRME – 2,7 miliarde sunt destinate  pentru „dezvoltarea economică şi competitivitatea în afaceri“. Această include 72 de milioane de euro pentru „accesul la credite şi garanţii pentru companii“, 113 milioane distribuite pe diverse solicitări în sprijinul re-industrializării, şi 13 milioane pentru artizanat şi comerţ, ca 2 miliarde să vină pentru dezvoltarea prin magazinele tradiționale din centrul istoric a unui fond de rulment pentru a garanta credite preferenţiale ale acestora.

MUNCĂ Nu va fi lipsit de sprijin crearea unor noi locuri de muncă şi protecţia muncii, cu 13,5 milioane de euro, care vor fi investite pentru a răspunde crizelor corporative ale teritoriului, precum Almaviva şi Alitalia, şi peste 20 de milioane de euro destinate pentru contracte de ucenicie şi de relocare. Sectorul muncii va beneficia de un total de 40 de milioane de euro.

ŞCOALĂ ŞI FORMARE – 257 milioane de euro vor fi destinați sectorului şcolar, de educaţie şi cunoaştere. Printre cele mai importante: 3,75 milioane pentru activitatea de securizare a 90 de şcoli din Roma, 78, 2 milioane de pentru concursul „Mă întorc imediat“, un program dedicat tinerilor cu vârsta între 18-35, prin care se desfășoară activităţi de formare avansată şi experienţă la locul de muncă, şi 100 de milioane alocate investiţiilor pentru cercetare.

TRANSPORTURIpe locul al patrulea infrastructura şi transportul public local, care sunt de 989 milioane euro. Cea mai mare parte din acest segment de cheltuieli se duce la proiecte strategice pentru un total de 446 milioane, proveniţi mai ales din Pactul de dezvoltare Lazio  semnat în Mai 2016 cu Guvernul. Printre aceștia, 112.3 milioane pentru finalizarea liniei C, 180 milioane pentru modernizarea caii ferate Roma-Lido, 150 milioane pentru dublarea căii ferate Roma-Viterbo și Riano-Morlupo. Rezultatul unor controverse în ultimii ani, pentru capitală, TPL, în 2017 vor fi alocate 240 de milioane, o cifra în creştere faţă de anii precedenţi, în 2015 au fost 180 milioane. Se enumeră, de asemenea, 27 de milioane pentru noul Ponte della Scafa, 16 milioane de euro pentru dublarea Via Tiburtina, 99 milioane de euro pentru extinderea metrou B la Casal Monastero şi 78 de milioane de euro pentru nodul Pigneto. Aceste proiecte nu doar vor revoluţiona mobilitatea urbană, dar vor avea un impact puternic asupra dezvoltării pentru întregi cartiere.

MEDIU ŞI COLECTAREA DEŞEURILOR – un total de 117 milioane de euro.

AGRICULTURĂ – Pentru anii 2014-2020 planul prevede alocarea a 71 de milioane de euro.

URBANISTICĂ –  programele de restaurări şi de recuperări, pentru un total de 47 de milioane de euro, 10 milioane de euro vor fi alocate pentru «programul de reînnoire urbană» Dragona Acilia, 10 milioane pentru Santa Maria della Pieta, două milioane de euro pentru fostul Gil Trastevere. Cea mai importantă sumă se va duce la reamenajarea Corviale.

CULTURĂ –  16 milioane de euro pentru creşterea ofertei culturale. 15 milioane la turism, cinema şi creativitate culturală. Din nou, pentru a sprijini evenimente culturale, 1,2 milioane pentru Festivalul inițiativelor culturale şi  pentru ,,Atelier Abc” la Forul lui Traian.

SĂNĂTATE – 530 milioane de euro. Dintre acestea, o bucată mare (220 de milioane) vor fi investite pentru construcţii, 98 de milioane pentru intervenţii teritoriale şi 124,6 pentru completarea spitalelor mari ca San Giovanni, San Camillo, Policlinico Umberto I şi Tor Vergata. În special Policlinico Umberto I va primi 231 milioane de euro şi 145 de milioane sunt destinate pentru noul spital Castelli. Până la finele lui 2017 la Roma se vor deschide noi case de sănătate în cartierele: Labaro, Tuscolano, Tiburtino, Prenestino, Trastevere.

Incluziunea socialăExistă intervenţii și pentru incluziunea socială pentru care Regiunea are 356 milioane de euro. Printre aceste măsuri pentru familii şi pentru copii 7,9 milioane (din care 5,2 milioane pentru creșe), pentru îngrijirea persoanelor în vârstă pe termen lung, 169 milioane şi 3 milioane pentru reabilitare și întreţinere pentru persoanele care suferă de invaliditate. 770 milioane pentru invalizii cu afecțiuni mintale.

Renaşterea Forlanini – 250 de milioane de euro vor fi alocate marelui proiect pentru renaşterea Forlanini. ,,După doi ani de muncă, putem anunţa spaţiul va rămâne public, prin vocaţie destinate serviciilor civice. 2000 de metri pătraţi vor fi utilizați de servicii pentru laboratoarele, teatrele și grădiniţele de cartier. O parte va fi dedicată seriei de centre internaţionale, cum ar fi ONU şi FAO ca o secţiune fie dedicată unei casă pentru studenţii din întreagă lume. Deja s-a pornit licitația pentru concesionarea spațiilor destinate evenimentelor verii romane” A conchis guvernatorul Zingaretti. (sinteză adaptată după romatoday.it)

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •