Nimic nu poate opri un vis – nici dacă ai ambele picioare amputate

Nimic nu poate opri un vis – nici dacă ai ambele picioare amputate…

O elevă britanică de 9 ani este gata să facă istorie… după ce a devenit prima fată cu dublă amputare care este capabilă să meargă pe …covorul roșu de la New York Fashion Week.

Daisy-May Demetre a fost aleasă ca model pentru linia de modă inspirată de franceza Lulu et Gigi Couture după ce fondatorul ei a văzut modelul la Londra.

Apariția ei la prestigioasa New York Fashion Week pentru mâine, 8 septembrie, va marca prima dată când o tânără cu ambele picioare amputate, intră în spectacolul modei.

Eleva din Birmingham este, de asemenea, programată pentru a evolua pe pista de prezentare la Paris Fashion Week, ceva mai târziu, tot în această lună.

Picioarele lui Daisy-May au fost amputate după nașterea cu peroneu hemimelia, un defect de naștere în care o parte a osului de peroneu din picior lipsește.

Părinții săi, Alex și Claire Demetre, au fost șocați să afle despre starea micuței din burtică, după ce un medic a consultat o scanare a copilului și i-a informat că fetița… „nu va avea picioare”.

Părinții ei, Alex și Claire, au avut alegerea dificilă de a vedea Daisy cum crește cu picioarele deformate și că ei nu ar fi în măsură să permită sau nu medicilor pentru a efectua o dublă amputare. Și totuși…

Sperând că protezele i-ar oferi o calitate mai bună vieții, au decis să amputeze partea de jos a ambelor membre la doar 18 luni.

Părinții nu și-au imaginat niciodată că fiica lor va deveni o … gimnastă neînfricată, precum și o modelă pentru Boden, cel mai mare catalog de îmbrăcăminte din Marea Britanie.

„În acel moment, nu știam că Daisy-May ar fi atât de bună pentru acestea”, a spus Alex. Atunci, eram destul de izolat, pe cont propriu, am avut o problemă cu alcoolul și dependența de jocuri de noroc. Totul s-a schimbat”, a adăugat el. „Ea mă motivează și eu sunt motivatorul ei.”

Daisy-May a avut intrarea în lumea modei după ce tatăl Alex se uita la TV în ziua lui liberă. Ea a văzut alături de el un film de Zebedee Management, o agenție de modă care plasează copii cu handicap în campanii de publicitate și… a luat legătura cu ei, așa ca un capriciu sau provocare.

De la început, Daisy-May a lucrat pentru Nike și Matalan și a reprezentat Lulu et Gigi la London Kids’ Fashion Week.

De atunci, cariera lui Daisy-May a crescut în popularitate și a fost asaltată de interesul oamenilor care doresc să o lanseze în proiecte de modă și publicitate.

Eni Hegeds-Buiron, fondatorul Lulu et Gigi, a declarat: „pentru mine, un copil este un copil și, prin urmare, este frumos și perfect”, a adăugat el. Alex, între timp, spune că nu poate fi mai mândru de fiica lui.

„[Daisy] va face un pic de istorie. Este un lucru bun că ea este primul care o face, dar merge mai departe, vrem copii cu amputări în aceste spectacole în orice moment. Handicapul nu te oprește; cu siguranță nu o oprește pe Daisy. E mai adaptată decât majoritatea bărbaților pe care îi cunosc. Dar moda nu o definește, este doar o parte din ceea ce face”, a adăugat el.

„Este doar ea, Daisy, felul în care merge prin viață, cu un zâmbet mereu pe față.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here