Nimic nu poate opri un vis – nici dacă ai ambele picioare amputate

Nimic nu poate opri un vis – nici dacă ai ambele picioare amputate…

O elevă britanică de 9 ani este gata să facă istorie… după ce a devenit prima fată cu dublă amputare care este capabilă să meargă pe …covorul roșu de la New York Fashion Week.

Daisy-May Demetre a fost aleasă ca model pentru linia de modă inspirată de franceza Lulu et Gigi Couture după ce fondatorul ei a văzut modelul la Londra.

Apariția ei la prestigioasa New York Fashion Week pentru mâine, 8 septembrie, va marca prima dată când o tânără cu ambele picioare amputate, intră în spectacolul modei.

Eleva din Birmingham este, de asemenea, programată pentru a evolua pe pista de prezentare la Paris Fashion Week, ceva mai târziu, tot în această lună.

Picioarele lui Daisy-May au fost amputate după nașterea cu peroneu hemimelia, un defect de naștere în care o parte a osului de peroneu din picior lipsește.

Părinții săi, Alex și Claire Demetre, au fost șocați să afle despre starea micuței din burtică, după ce un medic a consultat o scanare a copilului și i-a informat că fetița… „nu va avea picioare”.

Părinții ei, Alex și Claire, au avut alegerea dificilă de a vedea Daisy cum crește cu picioarele deformate și că ei nu ar fi în măsură să permită sau nu medicilor pentru a efectua o dublă amputare. Și totuși…

Sperând că protezele i-ar oferi o calitate mai bună vieții, au decis să amputeze partea de jos a ambelor membre la doar 18 luni.

Părinții nu și-au imaginat niciodată că fiica lor va deveni o … gimnastă neînfricată, precum și o modelă pentru Boden, cel mai mare catalog de îmbrăcăminte din Marea Britanie.

„În acel moment, nu știam că Daisy-May ar fi atât de bună pentru acestea”, a spus Alex. Atunci, eram destul de izolat, pe cont propriu, am avut o problemă cu alcoolul și dependența de jocuri de noroc. Totul s-a schimbat”, a adăugat el. „Ea mă motivează și eu sunt motivatorul ei.”

Daisy-May a avut intrarea în lumea modei după ce tatăl Alex se uita la TV în ziua lui liberă. Ea a văzut alături de el un film de Zebedee Management, o agenție de modă care plasează copii cu handicap în campanii de publicitate și… a luat legătura cu ei, așa ca un capriciu sau provocare.

De la început, Daisy-May a lucrat pentru Nike și Matalan și a reprezentat Lulu et Gigi la London Kids’ Fashion Week.

De atunci, cariera lui Daisy-May a crescut în popularitate și a fost asaltată de interesul oamenilor care doresc să o lanseze în proiecte de modă și publicitate.

Eni Hegeds-Buiron, fondatorul Lulu et Gigi, a declarat: „pentru mine, un copil este un copil și, prin urmare, este frumos și perfect”, a adăugat el. Alex, între timp, spune că nu poate fi mai mândru de fiica lui.

„[Daisy] va face un pic de istorie. Este un lucru bun că ea este primul care o face, dar merge mai departe, vrem copii cu amputări în aceste spectacole în orice moment. Handicapul nu te oprește; cu siguranță nu o oprește pe Daisy. E mai adaptată decât majoritatea bărbaților pe care îi cunosc. Dar moda nu o definește, este doar o parte din ceea ce face”, a adăugat el.

„Este doar ea, Daisy, felul în care merge prin viață, cu un zâmbet mereu pe față.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.