Noi detalii în ancheta privind fata de 18 ani din Roma, ucisă la Macerata

Așa cum v-am promis, revenim cu detalii despre ancheta în curs, privind fată de 18 ani care  a fost găsită în …două valize…, Pamela Mastropietro din Roma, ucisă la Macerata.

Unui educator de la comunitatea terapeutică din Corridonia (Macerata), unde era sub tratament pentru dependența de droguri, Pamela Mastropietro i-a spus că dorește să se întoarcă la studii, poate în străinătate. Cu câteva ore înainte de sfârșitul tragic (corpul i-a fost găsit dezmembrat și pus în două valize), fata a povestit educatorului despre visele ei de a „studia criminologia”. Dar apoi …a fugit să nu se mai întoarcă niciodată.

Fuga a fost una premeditată – Duminică dimineața, 28 ianuarie, scrie „Corriere della Sera”, educatorul Josè o invită pe Pamela să meargă cu el la Liturghie. Ea acceptă inițial, dar apoi se retrage. La comunitatea de tratament: trezirea este la ora șapte; camera ei împărțită cu o altă fată; prânzul la ora 13, în sala de mese, fără a da nici un semn de nerăbdare, își amintește educatorul, dar adaugă: „Evident că a premeditat evadarea“.

Văzută ducând o valiză – Tânăra pleacă luni, 29 ianuarie, cu valiza trolley. Nu avea bani, nici telefon mobil și nici documente: la intrarea în comunitate, „San Michele Arcangelo„, totul trebuie predat la recepție. Dar, cum clădirea de tratament nu are gratii la geamuri sau la uși, Pamela reușește să lesne să fugă. Alarma este declanșată în câteva minute și căutările încep imediat. „Dar nu am reușit s-o găism„, spune Josè cu amărăciune. ”Este aproape sigur că a fugit cât mai iute posibil acei trei kilometri de drum de țară care separă comunitatea de provincie, pentru a ajunge la Macerata, sau poate că a folosit autostopul”.

Un șofer de taxi:Am dus-o spre parc și am văzut-o plecând cu nigerianul” (bărbatul nigerian  anchetat de Poliție ca bănuit și care nu a recunoscut încă fapta) – Probabil că ultima persoană care o vede în viață este acest șofer de taxi de origine peruană.  Potrivit cotidianului „Il Messaggero”, soferul a declarat că fata s-a urcat în taxi cu destinația gara din Macerata. „Mi-a spus să o duc în parc, a plătit 7 euro și s-a coborât la sensul giratoriu, nu a fost nimeni care să o aștepte, era bine dispusă,  strălucitoare și zâmbitoare„. Șoferul de taxi își amintește că a întâlnit-o la scurt timp după aceea, în dimineața zilei de marți, „în Via Spalato, aproape în fața clădirii unde a fost ucisă„. Șoferul a văzut-o intrând în farmacie și apoi, cum se întâlnise cu nigerianul. Farmacistul își amintește, de asemenea, de această fată cu părul lung, în dimineața zilei de marți, pe la ora 11:00. A cumpărat o seringă de 20 de cenți. Aceasta, spune el, „este de obicei folosită pentru droguri, crack și alte substanțe”.

La ieșirea din farmacie – în schimb, amintește șoferul -… Am văzut-o pe Pamela și pe nigerian plecând împreună.  El mergea în față, ea urmându-l, intrând pe alee spre casa închiriată de nigerian, în Via Spalato“. Taximetristul reamintește că „se plimbau”, au intrat în clădirea înconjurată de verdeață, unde Pamela a dispărut cu traficantul de droguri nigerian. A doua zi, citește în ziare despre Pamela, vede fotografia ei cu anunțul în care era dată duspărută și merge imediat la carabinieri pentru a spune tot ceea ce știe. La puțin timp după aceea, se descoperă sfârșitului tragic al fetei, găsindu-i-se trupul cu membrele tăiate și puse în două valize trolley.

Nigerianul Innocent Oseghale, de 29 de ani, mărunt Traficant de droguri, a fost arestat.

La domiciliul său, un apartament cu chirie în Via Spalato 124, poliția a găsit  hainele victimei murdare de sânge și alte urme. De asemenea, a găsit o chitanță a farmaciei aflată nu departe, de unde victima a cumpărat seringa. Oseghale avusese un permis de ședere în trecut, însă acesta  expirase. Potrivit celor spuse de carabinieri într-o notă, nigerianul era cunoscut de poliție pentru trafic de droguri.

Nigerianul a apărut „confuz, nu suficient lucid” pentru anchetatori; el continuă să nege și, mai mult, ar fi încercat să aducă în anchetă alte două persoane, care s-au dovedit nevinovate, având alibiuri. În cursul anchetei, 70 de grame de hașiș au fost găsite în casa lui Oseghale. Acesta locuia singur, contractul de închiriere nu a fost făcut pe numele lui, dar vecinii știau că el are totuși o prietenă și o fiică, văzute în ultimele luni și de către alți rezidenți din cartier, și că …au mai fost în acea casă alte două sau trei tinere.  „Oameni liniștiți” – au spus vecinii jurnaliștilor – ”Oseghale? „Un vecin perfect, nu am auzit niciodată gălăgie sau petreceri”. Ancheta continuă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.