Noi reglementări privind auto: inspecţia tehnică periodică – o dată la 3 ani

Maşinile noi vor face inspecţia tehnică periodică o dată la 3 ani şi nu la 2, ca până acum, iar schimbările se vor aplica de anul viitor, a declarat directorul general al Registrului Auto Român în exclusivitate pentru  Stirile TVR.

Maşinile noi, prima inspecţie se efectueze după 3 ani, iar cele mai vechi de 12 ani efectueze inspecţia tehnică anual. O maşină – zero kilometri. Despre acestea vorbim”, a precizat directorul general RAR, George Adrian Dincă.

Începând din 2009, parcul naţional a îmbătrânit. În 2009 aveam vârstă medie 9 ani, în 2016 12 ani”, a mai explicat Dincă.

În schimb, Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) pentru maşinile mai vechi de 12 ani se va face anual, începând din 2018, a declarat pentru 0-100.ro George Adrian Dincă, directorul Registrului Auto Român (RAR). Scopul principal este creşterea siguranţei rutiere şi a calităţii parcului naţional de automobile. Circa 60% din acesta este vizat de măsură şi presupune cheltuieli anuale de peste circa 100 milioane euro, cumulat, pentru proprietarii acestor maşini. (sursa hotnews foto: Itp com)