Noile reguli anti-covid în ITALIA începând cu 6 august 2021

Când se ajunge la 20% pacienți Covid aflați în terapie intensivă și 30% în alte secții, pentru regiunea respectivă se va declanșa zona portocalie.

Intrarea în zona roșie va avea loc, însă, cu serviciile de urgență la 30% și cele obișnuite la 40%.

ATENȚIE: Green Pass obligatoriu, din 6 august, pentru a intra în restaurante la interior și a consuma la masă chiar și în baruri.

Certificare și pentru săli de sport și teatre, cinematografe și evenimente sportive și culturale, pentru a participa la competiții, potrivit noul decret de lege Covid.

Starea de urgență – Starea de urgență pentru Covid, în vigoare de la 31 ianuarie 2020 și expiră la 31 iulie, este prelungită până la 31 decembrie 2021.

Parametrii de risc – Se modifică parametrii pentru intrarea în regiuni, care toate sunt acum în zona albă, în benzile de risc cu mai multe restricții.

Incidența trecerii de la zona albă la cea galbenă rămâne de 50 la 100 de mii de locuitori, dar începând de astăzi vor fi decisivi și indicatorii spitalului, adică ocuparea zonelor de terapie intensivă.

Cei care intră în zona galbenă sunt stabiliți de la 10% și 15% pentru zonele intensive și medicale; 20% și 30% pentru a intra în zona portocalie și 30% și 40% pentru zonele roșii (procent care rămâne neschimbat față de parametrii anteriori).

Green PassObligația Green Pass va începe de la 6 august pentru a accesa o serie de servicii și activități neesențiale.

Următoarele cincisprezece zile sunt un timp fix pentru a permite celor care nu au făcut-o încă, să se vaccineze și activităților implicate să se prepare pentru introducerea obligației.

Certificatul va fi utilizat pentru consumul la masă în interior, în restaurante și baruri, dar nu va fi necesar pentru serviciul afară.

De asemenea, va fi nevoie de green pass pentru:

spectacole deschise publicului, evenimente sportive și competiții; muzee, locuri de cultură și expoziții; piscine, centre de înot, săli de sport, sporturi de echipă, centre de wellness, chiar și în interiorul spațiilor de cazare, doar închise; centre culturale, sociale și recreative interioare; festivaluri și târguri, conferințe și congrese; spa-uri, parcuri tematice și de distracții; săli de jocuri, săli de pariuri, săli și cazinouri de bingo, concursuri publice.

Centrele educaționale pentru copii, centrele de vară și activitățile de catering aferente sunt excluse din Green Pass.

Cinematografe și teatre – obligația unui permis verde pentru cinematografe și teatre, dar numărul de spectatori admis să participe este în creștere.

În zona galbenă veți intra cu un green pass, mască și distanțiere, dar spectatorii vor putea să meargă în aer liber de la 1.000 actual la maxim 2.500 și în interior de la 500 la 1.000.

În zona albă, unde sunt stabilite acum limitele de capacitate, este fixat un plafon exterior de participare de 5.000 de persoane și la interior de 2.500 de persoane.

Sport – Pentru evenimentele și competițiile sportive din zona albă, capacitatea permisă nu poate depăși 50% din maximul autorizat în aer liber și 25% în interior.

În zona galbenă, capacitatea permisă nu poate depăși 25% și, în orice caz, numărul maxim de spectatori nu poate depăși 2.500 pentru sistemele exterioare și 1.000 pentru sistemele interioare.

Discotecie – Rămân închise, dar sosesc 20 de milioane de rambursări.

Sancțiuni – Pentru cei care încalcă regulile, există o penalitate între 400 și 1.000 de euro atât pentru operator, cât și pentru utilizator.

Dacă încălcările se repetă în 3 zile diferite, exercițiul poate fi închis timp de 1 până la 10 zile.

Reducere de preț la testele covis – Până la 30 septembrie, administrarea testelor rapide de antigen va fi garantată la prețuri mici.

Transporturi, școală și muncă – Guvernul nu a atins încă problema ipotezei unui permis verde pentru transportul local și pe distanțe lungi, crucial în perspectiva lunii septembrie, odată cu revenirea din vacanță și redeschiderea școlilor.

Capitolul educație și posibila cerință de vaccin pentru profesori și personal, dar și problema permisului verde la locul de muncă vor face obiectul unei noi întâlniri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.