Nostalgii tehnologice: Telefon mobil cu discul de la telefonul fix de odinioară


Un inginer strălucit, în vârstă de 34 de ani, și-a construit propriul telefon mobil cu un cadran rotativ – și l-a făcut doar pentru că disprețuiește tastele și smartphone-urile prea complicate.

Justine Haupt a petrecut ultimii trei ani dezvoltând dispozitivul școlii vechi, astfel încât să se poată încadra în buzunar, să primească o mai bună recepție și să mențină o durată de viață a bateriei de până la 30 de ore.

Când a scris despre telefonul mobil retro pe blogul său, site-ul a fost copleșit de numărul mare de vizitatori care se avântau pentru a admira gadgetul retro.

De când Haupt a fost inundată de cereri de la alți haters de smartphone-uri care au cerut versiunea lor a telefonului, acum a oferit publicului kit-uri DIY-it-yourself.

Inginerul, cu instrumente astronomice de la Brookhaven National Laboratory din New York, spune că a fost inspirat să facă telefonul pentru că nu îi place cultura și designul smartphone-urilor.

„Lucrez în tehnologie, dar nu îmi place cultura smartphone-urilor”, spune Haupt. „Nu-mi place ideea de a fi disponibil oricui și nu trebuie să am acest nivel de acces la Internet. Este absolut oribil”, a adăugat: „Când deschizi o aplicație și apoi vrei să dispară, dar nu știi dacă este închisă, te irită.”

Aprecierea lui Haupt pentru cadranele rotative i-a inspirat designul.

„Am avut un telefon flip de mult timp și poate trimite mesaje din punct de vedere tehnic, așa că mi-am dorit un telefon mai uimitor. M-am gândit: ‘de ce să nu faci un telefon cu disc rotativ?” Spune inginerul. „Mi-am dorit să se încadreze în buzunar, că este elegant, lucru pe care îl puteam folosi de fapt.”

Haupt a achiziționat un cadran rotativ de la un vechi telefon Trimline, asigurându-se că este suficient de mic pentru a se potrivi pe un telefon care i s-ar strecura în buzunar.

„M-a interesat în special să obțin unul care să fie cât mai compact.”

A achiziționat apoi o placă de dezvoltare radio pentru telefoanele mobile de la compania de hardware Adafruit pentru a construi un prototip de testare de bază înainte de a-și proiecta propriile circuite.

Haupt a folosit o imprimantă 3D pentru a crea carcasa telefonului mobil și a adăugat butoane de apelare rapidă, astfel încât să poată chema soțul ei David Van Popering și mama sa Lorena cu un singur buton.

„Dacă vreau să-l sun pe soțul meu, îl pot suna la apăsarea unui buton”, spune Haupt. „Pot suna oamenii mai repede pe acest telefon decât pe vechiul meu telefon. În cazuri rare, când vreau să sun un număr nou, folosesc cadranul rotativ și este o experiență tactilă și distractivă.”

Haupt a adăugat și un afișaj la telefon, astfel încât să poată vedea mesajele și apelurile ratate.

„Este un adevărat e-paper, același material pe care îl găsești pe Kindles. Aceste tipuri de afișaje sunt fantastice și sunt puțin utilizate în tehnologie. „

Telefonul utilizează o cartelă SIM preplătită AT&T compatibilă cu radioul telefonului mobil.

„Nu m-am așteptat niciodată să fac viral cu asta”, a spus Haupt. „La început nu am vrut să-l vând, dar toată lumea clama și am primit atât de multe e-mailuri de la oameni care cereau să cumpere un telefon și (prin urmare) cineva mi-a sugerat să fac un kit.”

Clienții pot achiziționa kitul, care include placa de circuit și piese tipărite 3D, de la compania sa Sky’s Edge pentru 170 USD, deși va trebui să obțină propriul cadran rotativ.

„Acum caut să creez un kit mai incluziv, care să vină cu tot ce avem nevoie”, a adăugat Haupt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.