Noutăți privind Poliția Română – alt statut, noi dotări

dotarea precara a politiei
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Statul Român urmărește întărirea sistemului de coercițiecă doar acest sistem este în slujba cetățeanului!… (Probabil anul viitor or avea intenția guvernanții să impună măsuri mai drastice cetățenilor și or avea nevoie și de o armată care să-i apere!)

4000 polițiști nou angajați, 10.000 de autoturisme noi.

Este adevărat faptul că Poliția nu are dotare, însă, asta se datorează unui fapt care nu mai miră: numirile politice și mafia infiltrată în sistemele statului. De bună seamă că nu putem disprețui munca și utilitatea polițiștilor, dar i-am dori, în sfârșit,  cu adevărat în slujba cetățeanului și nu a mafioților.

Să mai sperăm și că nu vom mai vedea polițiști cu ditai burțile, care abia respiră și duhnesc a alcool și nu își cunosc codul deontologic al funcției. S-a avut grijă în 2011 să nu treacă în faptă proiectul de lege privind polițiștii inadecvați rolului… trăiască imaginea milițianului de altă dată!


Liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania, Iulian Surugiu, a declarat ca in cadrul discutiilor purtate cu premierul Mihai Tudose s-a convenit schimbarea Statutului politistului in cel mult o luna si jumatate, achizitionarea in regim de urgenta a 10.000 de autoturisme si angajarea rapida a 4.000 de politisti in cursul acestui an, scrie ziuanews.

”Cred ca stie orice cetatean al Romaniei ca politistii nu au dotarea necesara, mor oamenii, nu avem bani pentru masini, nu avem bani pentru benzina. (…) Am hotarat ca intr-un termen cat mai scurt sa schimbam Statutul politistului – aici am inteles de la premierul Romaniei ca in maxim o luna, o luna si jumatate politistii vor avea alt Statut. Si in cadrul legii pe care o schimbam va fi bagat si ghidul carierei, sa nu se mai intample cum s-a intamplat pana acum, ca de fiecare cand a venit un ministru, schimba ghidul carierei. Deci, asta o problema. Achizitionarea unui numar de 10 mii de autoturisme urgent, urgent inseamna o luna, doua, ca altfel vom iesi in strada si nu cred ca-si doreste nimeni acest lucru’, a declarat Iulian Surugiu, luni, la plecarea de la Palatul Victoria, dupa intrevederea cu premierul Mihai Tudose. Liderul de sindicat a precizat ca alta parte a discutiei a avut in vedere angajarile in Politie.”

”Am discutat despre elevii care au terminat si au absolvit un an de zile de scoala militara de la Campina, Cluj si unde mai avem scoli de politie, sa reusim sa-i incadram anul acesta. Eu spun (…) ca un copil care a facut un an de zile scoala militara e mai bun, mai pregatit decat sa iau unul de pe strada sa-l imbrac, pur si simplu, in uniforma. Am discutat despre faptul ca o data cu Statutul politistului va avea loc si o reforma in cadrul Politiei. Si aici trebuie sa gasim mai multi oameni in strada, dar e problema veche (…), gasim putini politisti in strada, multi in birouri. Sporurile trebuie gasite in strada si salarizarea mai buna”, a afirmat Surugiu.

Liderul de sindicat a adaugat ca premierul a spus ca vor fi deblocate cate posturi va fi nevoie. ”Anul acesta, Sindicatul National al Agentilor de Politie a cerut ca minim 4.000 de oameni sa fie angajati. Dansul a fost de acord cu noi si se gandeste sa ne dea mai multi”, a mai declarat Surugiu.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •