Nu doar în China: Comandantul unui portavion american concediat pentru că ”a ciripit”!

Comandantul USS, Theodore Roosevelt, eliberat din serviciu, anunță secretarul Marinei

Secretarul Marinei, Thomas Modly, a anunțat joi că ofițerul comandant al transportatorului de aeronave USS, Theodore Roosevelt, aflat acum în port în Guam, a fost concediat. Sursa: FoxNews.

Căpitanul de Marină, Brett Crozier, comandantul transportatorului, a fost concediat după ce a fost acuzat că ar fi trimis o scrisoare către mass-media care a ieșit „din lanțul de comandă”,

…cerând ajutor după ce peste 100 de marinari de la bord s-au dovedit pozitivi pentru coronavirus, și aproape 100 de persoane mai sunt suspectate de contractarea virusului.

Modly a spus: „Această decizie nu este o pedeapsă”.

„Nu am luat această decizie ușor”, a spus el. „Nu am nicio îndoială în mintea mea, [căpitanul] Crozier a făcut ceea ce a crezut că este în interesul cel mai bun al siguranței și bunăstării echipajului său. Din păcate, a făcut opusul.”

„Aceasta a stârnit în mod inutil alarme familiilor marinarilor noștri și a pușcașilor marini, fără a avea niciun plan să rezolve aceste preocupări”, a continuat Modley.

„A ridicat îngrijorări cu privire la securitatea operațională și capacitatea operațională a navei care ar fi putut încuraja adversarii să profite și să submineze lanțul de comandă.”

Modly a spus că nu-i pasă că Brett Crozier a făcut publică îngrijorarea, ci pentru ”cum a făcut-o”.

Modly a spus că ”a panicat nava” și „a prezentat greșit faptele”, adăugând că ”americanii acasă au fost „panicați”.

Pe scurt, peste 100 de marinari s-au dovedit pozitivi și vor exista și alții, dar toate cazurile sunt „ușoare”.

Modly a spus că Brett Crozier a creat panică sugerând că 50 de marinari ar putea muri.

„A ridicat inutil clopotele de alarmă”, a spus la Fox News pentru Jennifer Griffin.

Modly a spus că ofițerul comandant ar fi putut să-l contacteze direct, dar nu a făcut-o. În plus, scrisoarea a fost trimisă prin e-mail „nesigur”.

Modly a mai spus că a crezut că skipperul este „copleșit” de situație și că a acționat neprofesional, încălcând „încrederea sacră” acordată tuturor ofițerilor aflați la comanda armatei.

„El a arătat puțină judecată în mijlocul unei crize”, a spus Modly.


Nava, cu un echipaj de aproape 5.000 de suflete, este ancorată în Guam, iar Marina USA a spus că 3.000 vor fi scoase de pe navă și puse în carantină până vineri.

Peste 100 de marinari de pe navă au fost testați pozitivi pentru virus, dar niciunul nu este internat în acest moment.

Căpitanul a emis avertismente săptămâna aceasta într-un memoriu către conducătorii săi.

El a spus că nava se confruntă cu un focar de coronavirus în creștere și a cerut permisiunea de a izola majoritatea membrilor echipajului, fiind o mișcare extraordinară pentru a aduce nava în afara serviciului pentru a salva vieți.

Crozier a spus că răspândirea bolii se accelerează și că eliminarea tuturor, cu excepția a 10% din echipaj ar fi un „risc necesar” pentru a opri răspândirea virusului.

„Nu suntem în război. Marinarii nu trebuie să moară. Dacă nu acționăm acum, nu putem avea grijă adecvată de atuul nostru cel mai de încredere: marinarii noștri”, a spus Crozier.

Griffin de la Fox News l-a pus anterior la întrebări pe Modly: „Când am întrebat despre aceasta săptămână trecută, ați spus că nu aveți dovezi că este vorba despre o vizită în portul din Vietnam.

V-ați schimbat ideea în funcție de numerele în creștere exponențială? Sau a fost scrisoarea căpitanului care v-a stârnit – e rău să te miști mai repede pentru a îndepărta oamenii de pe navă?

Și căpitanul va fi pedepsit pentru ridicarea acestei probleme în termeni foarte stricți? „

Liderii marinei l-au lăudat rapid pe căpitan pentru că a adus în atenția lor natura teribilă a problemei.

„Aceasta este exact ceea ce ne dorim să facă ofițerii noștri de comandă și profesioniștii medicali”, a spus Modly. „Nu încercăm să tragem în mesager!”, a adăugat el.

Scrisoarea lui Crozier către ”greii” din Marină a fost obținută pentru prima dată de San Francisco Chronicle.

Așadar, nu doar țările comuniste sau cu regim totalitarist iau măsuri drastice când cineva are inițiative… ci și Statele Unite ale americanilor, acolo unde libertățile democratice sunt din ce în ce foarte departe de acel vis american de după războiul de secesiune…

Comandantul avea voie să comande doar cum i se comandă!


Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI acest articol 

CITEȘTE ȘI: China – cel care a divulgat coronavirus este „un martir” în timp ce colega sa care i-a dat informația „a dispărut”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.