Nu doar interceptări, controlul asupra populației!

Cum ne citește SRI e-mailurile și are acces la conturile noastre de Facebook!

Serviciul Român de Informații (SRI) a inițiat două licitații prin care urmărește să cumpere o aplicație software și un echipament IT pentru analiza echipamentelor utilizate în comunicații, dar și a datelor rezultate din exploatarea în cloud a conturilor de email și de socializare.

Astfel, SRI vrea să se doteze cu Cellebrite Cloud Analyzer, un software pentru analizarea datelor rezultate din exploatarea în cloud a conturilor de email și de socializare, precum și un sistem tehnic de analiză a echipamentelor utilizate în domeniul comunicațiilor (Cellebrite UFED 4PC sau echivalent).

Aplicația și echipamentul IT menționate anterior sunt produse de Cellebrite, o companie israeliană specializată în instrumente de analiză care permit agențiilor guvernamentale să spargă telefoanele mobile, acțiuni necesare pentru desfășurarea anchetelor.

Contactat de Profit.ro pentru clarificări, Serviciul Român de Informații nu a prezentat detalii, transmițând doar mulțumiri pentru interes și asigurând că va răspunde în termenul legal.

SURSĂstireazilei
Articolul precedentProdusele apicole fac miracole pentru sănătatea ta
Articolul următorDonald Trump, turneul în Asia – Caută aliați împotriva Coreii de Nord?
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno