Nu știa că jucăușul său câine este complet orb – medicul veterinar: abilitățile sale sunt un mister medical 


Un câine incredibil al cărui stăpân nu știa că este orb de peste nouă luni a fost declarat de un expert veterinar ca fiind un mister medical

Border Collie Dave „nu dă greș niciodată” și poate chiar zburda prin bălți în ciuda orbirii sale, lăsând medicii veterinari complet nedumeriți.

Jane Downes, în vârstă de 69 de ani, spune: câinele vine întotdeauna când este chemat și se joacă fericit cu alți câini, în ciuda retinelor sale nedezvoltate, lăsându-l complet orb.

Se credea că avea cinci sau șapte ani când Dave a devenit a lui Jane cu aproape un an înainte să facă descoperirea.

„Nimeni nu are răspunsuri. Este doar un puzzle și foarte ciudat. Este un câine orb care poate vedea. Poate are al șaselea simț, cine știe?”

Jane l-a cumpărat pe Dave de la un centru de salvare a animalelor în februarie 2020, când nu s-au sesizat probleme cu vederea, chiar și după un control la medicul veterinar local.

Jane, din Waterbeach, Cambs, a spus: „A sărit în mașină și l-am dus acasă”.

„De câteva ori s-a împiedicat de lucruri, dar eu l-am atribuit faptului că era un câine ciobanesc care cel mai probabil locuise într-un hambar, mai degrabă, decât într-o casă”.

Când Dave a greșit un pas la un magazin de animale de companie din Cambridge, proprietarul i-a sugerat lui Jane că ar putea fi orb, așa că l-a dus la un veterinar specialist.

Se pare că Dave a fost orb de la naștere.

După dezvăluire, Jane a apelat la ajutorul lui David Williams de la Universitatea din Cambridge, un medic veterinar de vârf, care a stabilit două provocări de curse cu obstacole pentru Dave.

El a spus unui ziar local: „Văd o mulțime de câini orbi și toți dau peste obiecte, însă Dave nu, așa că este un mister medical. Îmi fac meseria de 33 de ani dar asta nu înseamnă că am văzut totul și nu pot explica abilitățile acestui câine”.

Lui Dave îi place să alerge cu noul său ”frate”, Sammy, un Border Collie de doi ani, care s-a alăturat familiei anul trecut.

„Urmărește alți câini în jur, chiar dacă nu îi poate vedea”, spune Jane. „A păcălit pe toată lumea, chiar și pe mine, timp de nouă luni”. Potrivit goodnewsnetwork 

Vezi video: