Nu te mai trezi…

Vremurile Când

Când Popoarele se transformă în populații. Când Neamurile devin colectivități, comunități. Când Omul devine persoană sau cetățean. Când Dumnezeu este un pretext sau o prezumție. Când Umanitatea devine doar un concept abstract. Când Antroposfera este un Network. Când Valorile devin desuetudine. Când lacrima devine un carburant și supliment alimentar. Când Binele și Răul sunt fețele medaliei Satanei râvnite cu ardoare de oricine. Când Idiocrația rămâne paradoxal unica salvare. Când totul se rezumă la un Like monedă virtuală.

Când onomatopeele și sunetele intestinelor devin texte în muzica rămasă un conglomerat bit. Când petele devin Mona Lise iar putreziciunea și deșeul, Venus din Milo.  Când trei consoane ajung pentru un vers iar sudalma devine o mantră și scuipatul în ochi ține loc de admirație și apreciere. Când cerșitul este instituționalizat și pe bază de diplomă de calificare. Când impozitele depășesc veniturile. Când Statul se externalizează excesiv departe de țară, devenind de acolo o entitate amenințătoare ca o iminentă invazie. Când nimic nu mai rămâne la locul lui. Când Iubirea nu este doar un drept, ci mai ales o obligație la secreție iar sentimentele un delict. Când Spiritul devine un efect advers al stupefiantelor pus la rang de Înțelepciune. Când am terminat de înfășurat Soarele în bancnote și între Cer și Pământ circulă cu uluitoare repeziciuni fake news-uri despre un Mesia de secănhend care ar fi rătăcit destinația și ar fi poposit târziu aici să salveze doar muștele verzi, ultimele viețuitoare integre, incoruptibile. Când Târziu este deja Trecut iar mama lui o fecioară.

Nu te mai trezi… Apocalipsa a fost deja, fiecare apăsare a tălpii tale pe pământ, pășind, a fost pe un buton nuclear, șapte miliarde de butoane apăsate. Fiecare surâs, fie și complezențios, fie și simulat, ne întorcând capul, a fost o insultă adusă Creatorului.

Măștile nu te-au salvat. Toate aceste Când sunt deja best-seller: ”Istoria celei mai necivilizate civilizații”. Din perspectiva asta unde te afli acum, nu mai are rost să te sinucizi. (Nici nu ai mai avea cum, a făcut-o Moartea înaintea ta, ea s-a sinucis fiindcă prea i-ai furat meseria)

Unicul gest supraviețuitor între toate virtuțile contopite prin centrifugare cu viciile este Like, o imitare a votului aruncat în urnă cu tot cu scârna unui zeu destituit, Tu.