Numărul infecţiilor respiratorii a crescut în țară. Atenție la gripă!

În cursul săptămânii trecute creșterea infecțiilor respiratorii a fost cu peste nouă procente faţă de intervalul similar din 2017 şi a fost cu 1,4% mai mare decât în săptămâna anterioară, conform datelor publicate azi de autorităţile sanitare. Specialiştii au confirmat şi un nou caz de gripă, al cincilea din actualul sezon rece. Evoluţia acestor afecţiuni este cea prognozată de Institutul de Sănătate Publică.

Numărul de îmbolnăviri este în creştere şi în Giurgiu. Medicii de la Urgenţe se aşteptă la un sezon destul de dificil, după cum a explicat doctorul Bogdan Vâlsan:
Bogdan Vâlsan: „Prognoza este nefastă, întrucât anul acesta se pare că virusurile A şi B, virusurile gripale, vor circula împreună. De altfel, recomandarea OMS este să se vaccineze pacienţii cu risc, respectiv bătrânii, pacienţii cu boli cronice, pacienţii instituţionalizaţi. Recomandarea este foarte clară să se vaccineze, iar vaccinul de anul acesta cuprinde atât tulpini pentru virusul A, cât şi pentru virusul B”.

Campania de vaccinare antigripală este în plină desfăşurare, aproape 717 mii de persoane din grupele de risc au fost imunizate până acum cu doze de vaccin furnizate de Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.