O adolescentă a fost ucisă și dizolvată în acid de către familia sa – pentru că a fugit cu un prieten

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Corpul ars și dizolvat în acid al fetei de șaisprezece ani,  „Anjana”, a fost găsit duminică în Gaya, un oraș din Bihar, al treilea stat cu cea mai mare densitate din India.

Familia fetei a susținut inițial că, în decembrie, fata lor a fost violată și ucisă și s-a ajuns atât de departe încât să critice Poliția pentru că este prea înceată în anchetă.

În schimb, Poliția își îndreaptă acum atenția asupra familiei pentru moartea fetei.

„Este un caz de ucidere pentru onoarea familiei”, a declarat șeful poliției din Gaya, Rajiv Kumar Mishra, pentru The Guardian. „Ea a fugit cu un băiat pe 28 decembrie de la casa părintească din Patwa Panchayat, dar s-a întors în trei zile, ceea ce i-a făcut pe părinți să fie foarte supărați pe fată pentru că i-a făcut de rușine, astfel, părinții au săvârșit crima cu sânge rece, cu ajutorul unui prieten măcelar”.

Șeful Poliției, Mishra, anunță că rezultatele autopsiei exclud violul, iar sora fetei a declarat autorităților că a văzut-o pe sora ei împreună cu măcelarul, în ajunul Anului Nou.

Polițiștii mai spun că, după ce au recuperat corpul, au făcut numeroase încercări de a contacta familia, dar familia „a găsit scuze și nu s-a prezentat”.

„Încercarea lor, discutabilă, de a evita interogarea, ne-a confirmat în continuare suspiciunile”, a spus Mishra.

Poliția comunică faptul că tatăl fetei, Tunjraj Prasad, a fost oficial arestat vineri împreună cu prietenul său, un măcelar, care a fost suspectat că a comis crima. De asemenea, și mama fetei a fost reținută, potrivit rapoartelor locale.

Șeful poliției a mai spus că faptul este privit ”de sus în jos” în comunitatea tradițională indiană, unde sunt structuri sociale conservatoare. El a adăugat că localnicii nu admit căsătoriile fără permisiune.

Sute de oameni au participat la un priveghi, aprinzând lumânări,  în această săptămână, pentru adolescentă.

Sunt numeroase astfel de crime în India, de pe urma căsătoriilor fără acordul familiilor sau a comunităților lor.

Potrivit National Crime Records Bureau din India, în 2016 au fost înregistrate 69 de crime ”de onoare”, cel mai recent an pentru care sunt disponibile date.

Mulți activiști susțin că numărul este mult mai mare și că multe crime nici nu sunt raportate.

În 2014, The Hindu, un ziar în limba engleză, a urmărit 583 de cazuri de viol ajunse în instanță. El a descoperit că o singura categorie de cazuri vizează adulții consimțiți căsătoriei și care au scăpat.

Părinții fetelor, de obicei, au denunțat cazuri de viol la care au fost supuse fetele lor din partea bărbaților care nu au împlinit tradiția, cerând consimțământul familiei și, astfel, dezonorând-o.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here