O companie americană de biotehnologie spune că vaccinul său contra coronavirus este gata pentru primele teste

Compania de biotehnologie Moderna a Statelor Unite din Londra (CNN Business) a trimis un vaccin experimental pentru coronavirus cercetătorilor guvernamentali din SUA la numai șase săptămâni de la începerea lucrărilor la imunizare.

Primele teste ale potențialului vaccin ar putea începe în aprilie, dar procesul de testare și aprobare ar fi durat cel puțin un an.

Moderna (MRNA) a declarat luni într-o notă că primul lot din noul său vaccin contra coronavirusului, numit mRNA-1273, a fost trimis la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID).

Acțiunile companiei situate în apropiere de Boston, au fost tranzacționate marți cu 15% în plus la New York.

Moderna a spus că primele flacoane ale vaccinului experimental vor fi utilizate într-un studiu planificat în faza 1 în Statele Unite, care implică de obicei testarea unui vaccin la un număr mic de oameni sănătoși.

Directorul NIAID, Anthony Fauci, a declarat că un studiu clinic ar putea începe până la sfârșitul lunii aprilie, „primul pas” pentru a pune la dispoziție public un vaccin pentru utilizare.

Wall Street Journal, care a raportat prima dată, a spus că două doze de vaccin vor fi testate pe voluntari pentru a vedea dacă produce un răspuns imunitar care protejează împotriva virusului.

Fauci a declarat pentru CNN că 45 de persoane vor participa la test. Chiar dacă studiul clinic are succes, vor fi necesare teste suplimentare și aprobări de reglementare înainte ca vaccinul să poată fi distribuit pe scară largă.

Oficialii din domeniul sănătății și companiile farmaceutice din întreaga lume lucrează cu viteză extremă pentru identificarea tratamentelor sau a unui vaccin pentru a ajuta la combaterea coronavirusului, care a infectat peste 80.000 de oameni din întreaga lume.

Fauci a spus anterior CNN că cercetătorii ar putea accelera procesul de aprobare a vaccinului în urma unui studiu de succes în faza 1, în încercarea de a opri virusul să se răspândească.

Dar chiar și atunci când se merge cu o „viteză de urgență”, un vaccin nu ar fi disponibil încă pentru cel puțin un an sau 18 luni, a spus el marți.

Moderna nu este singura companie farmaceutică care speră să găsească imunizarea pentru virus. Giganții farmaceutici Johnson & Johnson (JNJ) și GlaxoSmithKline (GLAXF) lucrează la vaccinuri, la fel ca oamenii de știință guvernamentali, inclusiv unii de la NIAID.

Stocurile Gilead (GILD) au câștigat luni aproape 5%, după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat că unul dintre medicamentele sale, remdesivir, prezintă semne de ajutor în tratarea coronavirusului.

În timp ce vaccinul experimental dezvoltat de Moderna rămâne nedovedit, viteza cu care a fost creat reprezintă un moment de cotitură. Potrivit Moderna, vaccinul a fost dezvoltat în 42 de zile de la obținerea informațiilor genetice despre coronavirus de către companie.

În comparație, cercetătorii au avut nevoie de aproximativ 20 de luni pentru a începe testarea la om a mai vechiului vaccin coronavirus pentru SARS, potrivit unui articol din ziar scris de Fauci.

Vaccinuri mRNA

Moderna nu a produs încă un vaccin testat cu platforma sa de tehnologie mRNA, care își propune să producă medicamente care direcționează celulele organismului să producă proteine ​​pentru prevenirea sau combaterea bolilor.

Folosind acidul ribonucleic ca mesager, o moleculă vitală pentru buna funcționare a celulelor corpului, tehnologia a obținut rezultate pozitive din testele de faza 1 pe șase vaccinuri diferite, dintre care unul se află în prezent în faza de încercare 2, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei. Scrie CNN.

Abordarea mRNA poate produce vaccinuri mai repede și cu mai puțini bani decât metodele tradiționale, conform politicii de sănătate britanice PHG Foundation.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.