O escrocherie circulă pe internet și face ravagii

Atenție la ce sau cine acordați încrederea… și mai ales banii! O escrocherie circulă pe internet în această perioadă. Escrocii vor să obţină bani de pe urma românilor care caută apartamente de închiriat, fără ca măcar sa iasă din casă.

Iată cum funcţionează efectiv escrocheria: Escrocul se pretinde a fi proprietar al unui apartament de lux pe care îl închiriază sub preţul pieţei. Suma cerută este de obicei între 200 şi 300 de euro pentru un apartament luxos, iar fotografiile sunt furate de pe internet, de obicei aparţinând unor mari hoteluri.

Sub pretextul că în acest moment proprietarul nu locuieşte în oraş şi că ar fi cel mai bine ca viitorul chiriaş să testeze o perioadă apartamentul iar apoi să se încheie efectiv un contract, îi trimite o factură falsificată, de obicei cu sigla AIR BNB, ori chiar Booking prin care selectează ca perioadă de şedere o lună de zile.

Preţul pare un chilipir însă alăturarea facturilor false alături de mărcile celebrelor site-uri îi bagă pe români în încurcătură şi le oferă senzaţia de veridicitate.

Odată ce victima ajunge să plătească cele câteva sute de euro, numărul de telefon devine inactiv. Astfel, escrocul ajunge să încaseze banii fară ca măcar să iasă din casă, ori să deţină vreun apartament.

Atenţie însă, pentru cei care nu ştiu: prin booking sau airbnb rezervările se fac direct pe site, iar plata dacă nu se face direct pe platformă, se efectuează în momentul cazării. Orice sume de bani cerute prin alte mijloace decât prin site-urile oficiale ar trebui sa vă ridice semne de întrebare. Potrivit businessmagazin.ro

În această perioadă a anului, odată cu migrarea studenţilor spre marile centre universitare din ţară, escrocii au început să posteze sute de astfel de anunţuri. Deci, atenție sporită, informați-vă temeinic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.