O fabrică de artificii explodează la Messina, Sicilia: cinci morți și doi răniți

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O fabrică de artificii explodează la Messina, Sicilia, cinci morți și doi răniți

S-a întâmplat în localitatea Barcellona Pozzo di Gotto. În interior erau muncitori cu aparate de sudură: scânteile au ajuns la praful pirotehnic care a produs explozia. Există și o persoană dispărută. Procurorul a deschis o anchetă.

Cinci morți și doi răniți grav victime ale unei duble explozii într-o fabrică de artificii din Barcellona Pozzo di Gotto, în apropiere de Messina. Una dintre victime este Venera Mazzeo, în vârstă de 71 de ani, soția proprietarului. Unul dintre lucrătorii care se aflau în fabrică în momentul exploziei a murit la spital după ce a fost salvat de pompieri.

În zonă s-a auzit un bubuit și imediat după una mai puternică, ce a fost auzită până în municipalitatea vecină, Milazzo, provocând panică. Două explozii, de fapt, au avut loc în fabrica pirotehnică.

Procurorul șef al Barcellonei Pozzo di Gotto, Emanuele Crescenti, a vorbit despre „scene groaznice, postbelice”: „Fabrica este structurată în mai multe clădiri și două structuri au explodat”.

La spitalul din Milazzo, Bartolomeo Costa, în vârstă de 37 de ani, fiul proprietarului fabricii de artificii și Antonio Bagnato, a fost, de asemenea, internați cu răni grave. Muncitorii care se aflau în fabrică trebuiau să asambleze niște uși de fier, lucrau pentru o companie din Milazzo.

Potrivit primilor martori, lucrătorii companiei externe au fost cei care au provocat exploziile. „Din primele investigații se pare că au existat două explozii, deoarece în interiorul fabricii erau muncitori cu aparate de sudură: scânteile ar fi ajuns la praful pirotehnic care a provocat exploziile”, a spus căpitanul carabinierii, Giancarmine Carusone.

Firma lui Vito Costa este cunoscută în toată zona Messina. „Suntem consternați, este o tragedie uriașă pentru comunitatea noastră, sunt oameni pe care i-am cunoscut și erau buni muncitori”, a declarat primarul din Barcellona Pozzo di Gotto, Roberto Materia.

Codacons a făcut o listă a victimelor cauzate de explozii în fabricile de artificii din anul 2000 și până acum: numărul morților este de 68. „Un adevărat masacru care aduce problema securității în prin plan. Trebuie să avem mai multe verificări la aceste instalații și trebuie să monitorizăm în mod constant respectarea standardelor de siguranță”, a spus președintele Codacons, Carlo Rienzi.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here