O fată de 14 ani pe cale să descopere medicamentul pentru Covid-19

Cu impactul pandemiei continuând să se răspândească în întreaga lume, oamenii din întreaga lume așteaptă veștile despre un posibil tratament pentru acest teribil virus.

Există și vești bune pe acest front, o fată de 14 ani din Texas a descoperit o moleculă care se poate lega selectiv de proteina spike  a SARS-CoV-2.

Legarea și inhibarea acestei proteine ​​virale ar putea împiedica virusul să pătrundă în celulă, creând o posibilitate viabilă ca medicament.

Pentru descoperirea ei, fata de clasa a VIII-a, Anika Chebrolu, a fost desemnată câștigătoarea 3M Young Scientist Challenge 2020, primul concurs științific din America pentru școala medie.

Ca parte a cercetărilor sale, Anika a examinat milioane de molecule mici pentru eventuale proprietăți ADMET și afinitate de legare față de proteina spike folosind o serie de instrumente software.

Singura moleculă cu cea mai bună activitate farmacologică și biologică împotriva proteinei de vârf a virusului SARS-CoV-2 a fost separată și poate fi un medicament potențial pentru tratamentul eficient al COVID-19.

Potrivit unei declarații, ea și ceilalți nouă finaliști au petrecut ultimele luni lucrând cu un om de știință de la 3M care a acționat ca mentor și a lucrat față în față pentru a transforma o idee din concept în prototip real.

Anika inițial nu avea planuri să studieze coronavirus, după ce a fost lovită de un atac rău de gripă anul trecut, ea spera cu adevărat să ajute la găsirea unui remediu pentru gripă.

Dar apoi, COVID-19 a lovit lumea și a știut exact pe ce să-și concentreze atenția.

Pentru munca sa de analiză a proteinelor de vârf, Anika se poate numi acum cu mândrie „cel mai bun tânăr om de știință din America”.

Pe lângă un cadou de 25.000 de dolari pentru munca ei, va primi și o destinație specială.

Cu toate acestea, pentru acest erou nu este vorba de recompense sau călătorii: „Știința este fundamentul vieții și al întregului univers și avem un drum lung de parcurs pentru a o înțelege pe deplin”, a spus presei.

Și acesta este doar începutul lucrării lui Anika pe COVID-19. Ea a explicat, „Cum voi dezvolta această moleculă în continuare, cu ajutorul virologilor și specialiștilor în dezvoltarea medicamentelor, va determina succesul acestor eforturi”.

(Video:  Anika în timp ce explică cercetările ei fascinante)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.