O fată de 14 ani, „prea mare” pentru fusta ei de la uniforma școlară… a fost trimisă acasă

O elevă a rămas în lacrimi după ce i-a fost negat accesul în școală – pentru că profesorii au spus că …este prea mare pentru fusta uniformei.

Kada Jones, în vârstă de 14 ani, trebuie să poarte altă fustă potrivită politicii privind uniforma școlii, din cauza …mărimii sale.

Ea a fost scoasă de la lecții, la Școala Comunitară Portchester din Fareham, Hants, pentru fusta ei gri despre care susține că a purtat-o și anul trecut fără să se plângă nimeni.

Kada, căruia i s-a spus că va fi forțată să studieze singură sau să rămână acasă dacă nu poartă o fustă adecvată, a rămas foarte supărată.

Ea a spus: „Am plâns de cinci zile – nu înțeleg, nu am făcut nimic rău. Oamenii sunt izolați pentru că au făcut ceva greșit; m-au tratat ca și cum nu eram o ființă umană. Tot ce vreau să fac este să merg la școală”.

Mama sa, Carleen Jones, în vârstă de 54 de ani, a mers la școală să clarifice și spune că directorul nu a ridicat niciodată o problemă anul trecut, când fiica ei a urmat cursurile de matematică.

Ea a mai spus că fata ei, Kada, care studiază geografia, sănătatea și asistența socială, istoria și arta, împreună cu materii fundamentale la GCSE, este sănătoasă din punct de vedere medical.

Mama a adăugat: „Dacă ar fi îmbrăcată ca un rocker punk sau ceva, aș înțelege, dar această fustă este similară cu cele ale școlii și este absolut perfectă”.

Richard Carlyle, directorul Școlii Comunitare Portchester, spune că toți elevii trebuie să respecte aceleași reguli. „Aceasta nu este o fustă cu lungimea și materialul corespunzător. Fusta domnișoarei Jones nu a fost în conformitate cu reglementările școlare în ceea ce privește lungimea, dar școala lucrează pentru a-i găsi o uniformă conformă. Studenții au datoria de a purta uniforma respectuos și cu demnitate”.Potrivit The Sun.

Un preaviz ceva, nu era firesc să se scrie înainte de a o da afară? Sau să o ajute să găsească soluția cerută… fără gesturi categorice de eliminare. Prepotența și rigorismul întrece omenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.