O fată de 19 ani s-a sinucis de frica izolării pentru coronavirus

Tragedia adolescentei în vârstă de 19 ani – moare în spital după ce a încercat să se sinucidă de teama de a nu fi „blocată” de auto-izolarea coronavirusului, dezvăluie familia sa devastată.

O frumoasă adolescentă care se temea de a fi izolată pentru prevenirea coronavirus, a murit după ce a încercat să se sinucidă, a confirmat familia sa.

„Amuzantă și fermecătoare”, Emily Owen, care avea un autism funcțional și „o luptă zilnică pentru a se adapta și a se conforma normelor sociale”, a murit în urma unei tentative de sinucidere. Scrie DailyMail.

Familia fetei de nouăsprezece ani a spus că tânăra care lucra ca chelneriță nu a putut face față „închiderii ei de lume, cu planurile care-i sunt anulate și blocate”.

Familia sa devastată a necesitat sprijin psihologic pentru persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate mintală în timpul pandemiei.

Emily, din Kings Lynn, Norfolk, îi avertizase pe cei dragi cu câteva zile înainte de tragedie: „Mai multe persoane vor muri prin sinucidere în timpul acestei izolări decât de la virusul însuși”.

Familia sa a spus că adolescenta este preocupată de coronavirus și de impactul izolării asupra sănătății mintale.

Emily, care plănuia să facă voluntariat pentru a-i ajuta pe ceilalți să lupte pentru a face față pandemiei, a murit duminică la spital, după ce a fost găsită grav afectată, miercuri, 18 martie.

Familia ei bănuiește că „frica de necunoscut poate să o fi împins-o dincolo de limite”.

Sora ei, Annabel Owen, de 21 de ani, a declarat într-un post online: „Emily a fost foarte îngrijorată de coronavirusul în sine, dar mai îngrijorată de impactul asupra sănătății mintale de izolare și de frica de necunoscut”.

Emily, care a fost descrisă de familia ei drept „talentată și …puțin nebună”, s-a înscris ca donator de organe la 12 ani. Trei copii vor beneficia de darul său de viață.

Annabel a adăugat pe Facebook: „Cu toții suntem absolut devastați, dar și enorm de mândri de tot ce a realizat în viața sa.”

„Atâția oameni ne-au trimis mesaje spunând cum Emily i-a ajutat să treacă prin momente dificile și nu aveam habar cât impact pozitiv a avut asupra celor din jurul ei.”

„Pentru mulți oameni, Emily a fost o fată cu adevărat distractivă, energică și fericită, dar doar câțiva au fost conștienți de mulți ani de bătălii interne pe care i-a avut.”

”Puțini știau că în urmă cu patru ani a fost diagnosticată cu  un autism funcțional și a avut o luptă zilnică pentru a se adapta și a se conforma normelor sociale.”

„Nu voia să știe nimeni, dar acum a dispărut, vrem să anunțăm oamenii că autismul este disponibil sub toate formele și dimensiunile.”

O pagină de strângere de fonduri online a adunat peste 2.400 de lire sterline în memoria lui Emily.

Pub-ul Kings Arms din Shouldham, Norfolk, unde a lucrat Emily, a postat un tribut pe pagina sa de Facebook.

El a spus: „Avem o inimă frântă, că nu vom vedea din nou briza ei prin ușile noastre ca o tornadă de energie și nici nu vom auzi râsul său distinct, ea a fost o mare parte din echipa noastră și ne va lipsi enorm de mult”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here