O fată de opt ani a murit după ce a suferit leziuni interne, în noaptea căsătoriei sale aranjate, cu un om mai mare cu mai mult de cinci ori vârsta ei

Tânăra fată, numită doar RaWaN, a murit în regiunea tribală din Hardh, în nord-vestul Yemenului, potrivit ziarului kuweitian al Watan.

Potrivit Gulf News, ea a murit după ce a suferit o rană la organele genitale și din cauza sângerării severe.

Au fost mai multe apeluri pentru a aresta familia ei și pe soțul pedofil, cu vârsta de 40 de ani, lansate de activiștii care au ca scop eradicarea practicii căsătoriilor cu copii, în cea mai săracă țară din Orientul Mijlociu.

Chiar și unii dintre cei mai vajnici apărători ale normelor culturale locale, predominanți în regiune, și-au exprimat dezgustul. Un blogger scrie:

„Familia ei și mirele ei ar fi putut aștepta ceva timp înainte de a avea această căsătorie. Nu a fost corect, căsătoria ok dar relația în pat nu ar trebui să se fi întâmplat, chiar dacă unele triburi cred că este un obicei bun.”

Problema mireselor copii a dobândit o importanță crescândă în ultimii ani, pe fondul apelurilor internaționale pentru a pune capăt practicii. În iulie, situaţia unui copil mireasă –  a făcut titlurile marilor ziare după ce ea a fugit din familia ei.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, una din nouă fete din țările în curs de dezvoltare este căsătorită, deseori cu forța, până la vârsta de 15 ani.

Estimările ONU afirmă că, dacă tendințele actuale continuă, vor exista aproximativ 14.200.000 de copii mirese de 2020.

Yemen este țara nenorocirilor pentru fetițe, unde sunt căsătoriile de mici și sunt considerate ca fiind complet normale, rezultatul unei combinații de sărăcie, conservatorism islamic și o societate extrem de patriarhală.

Tragic, deși, probabil, în mod surprinzător, Yemen are, de asemenea, una dintre cele mai mari rate de deces la naștere în lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.