O fată din Mantova a salvat un băiat de vârsta ei de la Roma

Balena albastră, o fată din Mantova salvează un băiat, de aceeași vârstă cu ea, din Roma: „voia să se sinucidă“. Fata a apelat la poliție, prietenul ei este bine.

O fată din Mantova a salvat un băiat de vârsta ei de la Roma, băiatul intrase în angrenajele infernale ale jocului ,,balena albastră”. „Joc“ care ar împinge adolescenții la autoagresiuni până la sinucidere. Această știre a fost anunțată de către poliția din Mantova. Fata apelase la poliție, după ce prietenul ei a spus că a început „jocul“ și că nu mai putea să se oprească, din cauza amenințărilor făcute de „moderatorul“ jocului vizând familia lui.
Fata a explicat că prietenul său ia spus că a început de o săptămână și nu s-a mai putut opri din cauză că administratorul anonim al jocului, amenința că familia lui va suporta grave consecințe dacă nu merge cu jocul mai departe și că nu are nicio scăpare decât să se sinucidă. Imediat, ofițerii poliției din Mantova au lansat o alertă colegilor de la Roma care, datorită informațiilor furnizate, au interceptat băiatul în casa lui. Tânărul încă nu pusese în aplicare gesturile auto-distructive, cerute de moderatorul jocului dar, ca o măsură de precauție, a fost dus la spital si supus unui examen medical.

Anchetatorii au reiterat apelul pentru oricine care are cunoștință de situații similare, să raporteze imediat la poliție. „Sunt persoane absolut fără scrupule, care împing minorii la gesturi incredibile. Ei profită de slăbiciunea unor oameni, în special adolescenți, cărora le induc starea să comită acte, chiar extreme, urmare amenințărilor online absurde.“

Precedentele ultimelor zile – Fenomenul creează în multe părți ale Italiei o alarmă socială reală. Vineri, un adolescent de 17 ani a fost găsit de poliție în Molfetta (Bari), în timp ce se întinsese pe șinele de cale ferată, în așteptarea trenului; la Milano, la sfârșitul lunii Mai, existau patru cazuri de tineri sfârșiți în ,,burta balenei albastre”, cu două investigații privind „moderatorii“, în timp ce la Ravenna trei copii au fost găsiți cu tăieturi pe brațe. (sinteză și adaptare după tgcom24)


Ar putea fi lansate și dezvoltate aceste ”jocuri” tocmai pentru a crea premisa diminuării libertăților de navigare pe internet, convingând lumea de faptul că internetul reprezintă un pericol și că ar trebui îngrădite anumite libertăți și crearea unor sisteme speciale de poliție informatică dedicate supravegherii și chiar a eliminării principiilor de privacy.