O femeie a atacat cu două cuțite publicul unui muzeu: un mort și mai mulți răniți – Arestată

MANTOVA – O femeie de origine poloneză a înjunghiat patru persoane într-un muzeu din Canneto sull’Oglio, în Mantova. O femeie de 54 de ani a murit.

”Cuțitara”, o femeie poloneză de 58 de ani, probabil badantă (îngrijitoare), a intrat în incinta muzeul civic din Piața Gramsci unde sunt expuse colecții istorice, după cum scrie La Gazzetta di Mantova. Acolo, a atacat cu două cuțite oamenii aflați înăuntru.

În vreme ce ieșea, a atacat și o doamnă într-un scaun cu rotile și fiul care o însoțea. Omul a fost rănit, în timp ce bătrâna a suferit leziuni în cădere. Nu ar fi în stare gravă.

Polițiștii au intervenit. Femeia a fost arestată de comandantul poliției municipale din Asola, Marco Quatti. Agentul a blocat-o aruncând asupra ei o bicicletă, apoi a lovit-o, reușind să o dezarmeze. „femeia avea ochii ieșiți din orbite!”, a spus Quatti, care se afla în afara serviciului, vizitând tatăl său într-o casă de îngrijire medicală, vizavi de muzeu.

„Avea două cuțite de măcelar și venea spre mine”, a adăugat el. „I-am zis: «lasă-le jos» și ea a strigat la mine «pleca, pleacă», până când s-a apropiat de mine cu bicicleta prietenului meu și am lansat acea bicicletă asupra femeii, derutând-o. O altă persoană i-a dat o lovitură peste mână, pentru ca să scape cuțitul, apoi am lovit-o și eu iar ea a scăpat cuțitele și, astfel, a fost ușor să o imobilizăm”.

Încă necunoscute cauzele gestului său, la fața locului Carabinierii sub comanda lui Fabio Federici.