O femeie a lucrat ca psihiatru la Serviciul Național de Sănătate peste 22 de ani fără a fi calificată, tratând sute de pacienți

Psihiatru care a lucrat la Serviciul Național de Sănătate peste 22 de ani fără a fi calificat, tratând sute de pacienți.

Falsul psihiatru al SSN, Zholia Alemi, a prescris recent la 164 pacienți medicamente într-o  instituție de sănătate mintală.

Alemi, 56 de ani, a lucrat ca psihiatru consultant la fața locului pentru Norfolk și Suffolk Foundation Trust (NSFT) între 2014 și 2015, ocupându-se în principal cu adulți și copii cu dizabilități. Scrie dailymail.

Ea a susținut că are o diplomă de licență de la Universitatea din Auckland din Noua Zeelandă când a venit să lucreze în Marea Britanie în 1992. Consiliul Medical General nu a verificat dacă documentația sa era autentică.

În acel moment, medicii din unele țări din Commonwealth aveau voie să înceapă să lucreze doar prin depunerea calificărilor, fără a participa la nici o evaluare.

Aceasta a însemnat că timp de peste două decenii începând din 1995, Alemi a fost liberă să trateze mii de pacienți cu probleme de sănătate mintală în NHS, să prescrie medicamente, să facă evaluări și chiar să decidă dacă sunt sau nu unii dintre cei mai vulnerabili oameni din societate.

În octombrie 2018, Alemi a fost condamnată la cinci ani de închisoare după ce a falsificat exprimarea voinței unui pacient bolnav de demență, în vârstă de 84 de ani, pentru a moșteni o avere de 1,3 milioane de lire sterline. Ulterior s-a descoperit că a mințit și despre calificările medicale.

În 2017, Darren King, în vârstă de 31 de ani, a murit după ce a avut un atac epileptic în baia din casa sa din Lowestoft, Suffolk. A trăit independent, în timp ce era sub îngrijirea Alemi, care lucra pentru NSFT. Un expert a spus astăzi că îngrijirea acordată de Alemi pentru domnul King a fost „rezonabilă”.

Alemi ar fi câștigat până la 100.000 de lire sterline pe an ca psihiatru SSN și ”s-ar fi împiedicat” în mod regulat de sticlele scumpe de șampanie și s-ar fi plimbat într-o mașină sport Lotus Elise roșie.

Se înțelege că atunci când a ajuns în Marea Britanie din Noua Zeelandă, Alemi le-a arătat oficialilor o diplomă medicală și o diplomă chirurgicală. De fapt, singura sa calificare a fost o diplomă în biologie umană.

GMC a recunoscut că toate controalele sale au fost inadecvate și, ulterior, au inițiat o revizuire a calificărilor a peste 3.117 de medici autorizați care s-au înscris în registru folosind aceiași cale, actualmente desființată.

În mod incredibil, Alemi fusese cercetată și a primit un avertisment oficial de la Serviciul Tribunalului Medicilor Medicali în 2012, pentru că ce nu a dezvăluit o condamnare pentru conducere imprudentă. De asemenea, ea decis pacienții psihiatrici pentru tratament fără autoritatea de a face acest lucru și, în consecință, i-a fost interzisă profesarea timp de 12 luni. Acum, iată, se află la locul potrivit! După gratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.