O femeie în vârstă de 25 de ani a fost ucisă brutal și jupuită de piele

O femeie în vârstă de 25 de ani a fost ucisă brutal și jupuită de piele, faptul s-a petrecut în Mexic.

Omorurile brutale și mutilările unei femei în vârstă de 25 de ani din Mexic au stârnit indignare și au determinat o schimbare a legii în această țară, după ce mai multe canale media au postat pe paginile lor o fotografie a corpului victimei desfigurat. Potrivit CNN.

Autoritățile au anunțat duminică faptul că polițiștii au descins la o casă din Mexico City în weekend, unde au găsit-o pe Ingrid Escamilla …lipsită de viață, cu pielea și unele dintre organele sale dispărute – este cel mai recent incident într-un serie continuă de crime violente împotriva femeilor petrecută în Mexic.

Un bărbat de 46 de ani, stropit cu sânge, găsit la fața locului, a fost arestat. Mai târziu, s-au publicat fotografii și videoclipuri care arătau acest bărbat însângerat, care recunoaște că a înjunghiat-o pe femeie, după cum spun martorii ar fi fost o discuție aprinsă în care a amenințat că o va omorî, apoi, omul a încercat să înlăture dovezile.

Claudia Sheinbaum, primarul orașului Mexico, a declarat că procurorii vor solicita pedeapsa maximă împotriva presupusului făptuitor, despre care poliția a declarat că este soțul femeii. „Femicidul este o crimă absolut condamnabilă. Este înfricoșător atunci când ura atinge niveluri extreme ca în cazul lui Ingrid Escamilla”, a scris Sheinbaum pe Twitter.

Dar indignarea față de cazul groaznic s-a accentuat după ce tabloidele locale și site-urile de știri digitale au publicat fotografii extrem de șocante ale corpului victimei.

(NR: – Nu preluăm astfel de imaginii îngrozitoare tocmai pentru a nu vă servi știri cu violență extremă.)

Unul din ziare, Pasala, a arătat fotografiile de pe prima pagină lângă titlul „A fost vina lui Cupidon”. CNN a contactat Pasala pentru comentarii. Așa ceva nu se face, să iei în glumă o tragedie.

Știrea a stârnit furia activiștilor din țară, care s-au răspândit pe străzile orașelor solicitând o schimbare a modului în care sunt gestionate și raportate cazurile de violență împotriva femeilor.

Președintele mexican, Andrés Manuel López Obrador, a criticat atenția mass-mediei față de crimă.

Între timp, Parchetul din Mexico City investighează oficialii publici pentru scurgerea de fotografii de la locul anchetei și consideră distribuirea imaginilor victimei ca fiind la rândul ei o crimă, a spus el într-un comunicat.

În cursul unei conferințe de presă, López Obrador a declarat că persoana responsabilă pentru scurgerea imaginilor ar trebui să fie sancționată. „Aceasta este o crimă, care trebuie pedepsită, oricine ar fi”, a spus el.

Feminicidele au crescut în Mexic în ultimii ani. În 2019 au fost raportate 1.006 de cazuri, comparativ cu 912 în anul precedent.

Potrivit procurorului general mexican, Alejandro Gertz, feminicidele au crescut cu 137% în ultimii cinci ani. Gertz a declarat într-o conferință de presă la începutul acestei săptămâni că, dacă „nu exista justiție” pentru grupurile vulnerabile, precum vârstnicii, copiii și femeile, „atunci nu ne facem bine treaba”.

Însă, grupurile pentru drepturile femeilor au susținut că prea multe dosare de crime sunt clasate și că justiția nu se face suficient.

„Mexicul se confruntă cu o provocare majoră în ceea ce privește violența împotriva femeilor”, a declarat Institutul Național al Femeilor, miercuri, într-o declarație care a stârnit și mass-media să publice imaginile.

„Distribuirea de imagini cu fapte penale, ca formă de apărare a infracțiunilor care implică senzaționalism, răutate, derizoriu și morbiditate, provoacă, analizează violența și amenință demnitatea, intimitatea și identitatea victimelor și familiilor lor”, a spus grupul.

Ei au adăugat că publicația riscă să „împiedice procesul echitabil necesar pentru a asigura accesul la justiție” și au solicitat organizațiilor media să acționeze „etic”.

Multe persoane de pe social media au publicat, de asemenea, fotografii cu Escamilla, în încercarea de a zădărnici publicarea imaginilor violente, în timp ce altele au etichetat-o ​​în postări care prezintă scene de frumusețe naturală, inclusiv apusuri de soare și cer înstelat.

Proteste ale grupurilor feministe și ale unor suporteri ale acestora sunt așteptate să aibă loc în oraș în aceste zile. Vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here