O femeie în vârstă de 34 de ani s-a spânzurat după ce și-a pariat întreg salariul în cazinourile online 

O femeie în vârstă de 34 de ani s-a spânzurat după ce și-a pariat întreg salariul în cazinourile online

Femeia care s-a spânzurat după ce și-a pariat întreg salariul în cazinourile online a fost falimentată de banca sa și de companiile de pariuri, au spus ieri părinții, îndurerați.

Natasha White, în vârstă de 34 de ani, era pasionată de jocuri precum ruleta online prin aplicații pe care le putea juca acasă – în ciuda faptului că nu manifesta niciun interes să meargă la cazinouri sau să parieze în sport.

Uneori cheltuia peste 1.000 de lire sterline din salariul său de 1.900 de lire sterline pe lună în puțin peste 24 de ore, făcând câte un joc între 30 și 40 de lire sterline.

Pentru o perioadă de 12 luni a pierdut 20.000 de lire sterline – mai mult decât a câștigat într-un an.

Ea a luat împrumuturi și a participat la Gamblers Anonymous, dar s-a străduit să facă față și, până la urmă, a fost găsită spânzurată în casă în august 2018, după ce un prieten a sunat alarma.

Tatăl său, devastat, a obținut ulterior declarațiile de la Barclays Bank – și a fost îngrozit să-i vadă cheltuielile enorme.

Daily Mail poate dezvălui că trei companii cu care a pierdut bani au fost sancționate de Comisia pentru jocuri de noroc pentru că nu a protejat jucătorii cu probleme sau de reclamele înșelătoare, în ultimii trei ani.

Printre acestea se numără compania Casumo din Malta, care a fost amendată cu aproape 6 milioane de lire sterline pentru că nu a respectat regulile privind „responsabilitatea socială”.

Acum, părinții Natashei White, David și Jan, solicită acțiuni dure împotriva industriei pariurilor. Și vor ca băncile să facă mai mult pentru a proteja oamenii care riscă să cheltuiască prea mult pentru cazinourile online.

Aceasta vine în condițiile în care campania Stop the Gambator Predator, inițiată de Daily Mail, pune în evidență efectele pe care jocurile de noroc online le au asupra sănătății mintale a națiunii. Domnul și doamna White, din Telford, Shropshire, au spus că, în adolescență, Natasha a jucat ocazional la mașini de slot și a vizitat doar o dată un cazinou, în vacanță.

Dar mama ei a spus: „Dacă nu ar fi fost aceste site-uri web, nu cred că ar fi fost atrasă de jocuri de noroc”. Natasha White s-a oprit din muncă între iunie și noiembrie 2018 înainte de a-și găsi de lucru la Manchester Metropolitan University. Ea aducea acasă 1.900 de lire sterline pe lună, dar la momentul morții sale jucase totul, cu excepția a 300 de lire sterline.

În ianuarie 2018, White a alocat 340 de lire sterline în doar două zile pe site-urile administrate de o altă companie din Malta, MT SecureTrade. Anul trecut, Comisia pentru jocuri de noroc i-a ordonat să plătească aproape 600.000 de lire sterline pentru proiectele care promovează jocurile de noroc responsabile după încălcarea licenței.

Un altul este Broadway Gaming Ireland la care a pariat peste 2.000 de lire sterline într-o săptămână, cu puțin timp înainte de moartea sa. În 2017, Comisia pentru jocuri de noroc i-a spus să plătească 100.000 de lire sterline pentru promoțiile sale „înșelătoare”.

„Jocurile de noroc online sunt prea ușoare”, a spus mama domnișoarei White. „Câteva click-uri simple pe un buton și ți-ai pierdut tot salariul. Cu siguranță băncile sunt capabile să monitorizeze activitățile clienților”, a adăugat tatăl White.

O anchetă din Manchester a descoperit că tânăra suferise de depresie. Înregistrând o intenție de sinucidere, legistul Zak Golombeck a declarat: „Istoria dependenței de jocuri a lui Natasha și notele găsite pe scena faptei și dovezi ale stării de spirit care duc la moartea ei arată că a luat o decizie și a fost determinată să o împlinească”.

Legistul nu a criticat firmele sau banca sa și nu există nici o sugestie că acestea sunt în vreun fel responsabile.

Un purtător de cuvânt al MT SecureTrade Ltd a declarat: „Ne pare foarte rău pentru moartea tragică a lui Natasha White și oferim condoleanțele familiei sale. Am tratat clientul în conformitate cu obligațiile noastre de reglementare.” Broadway Gaming Ireland a refuzat să comenteze și Casumo nu a răspuns la o cerere de comentariu.

Un purtător de cuvânt al lui Barclays a declarat că moartea domnișoarei White a fost un „caz foarte trist”, adăugând: „Încurajăm clienții care ar putea avea anumite probleme de bani, acum sau în viitor, să ne contacteze”.

Consiliul pentru jocuri de noroc, reprezentând casele de pariuri, a insistat că membrii acestuia sunt „hotărâți să ridice standardele”.

Samaritenii au o linie de asistență gratuită pentru cei care au nevoie, la nr. 116123, pentru cei din UK. Mai multe informații sunt disponibile pe www.samaritans.org.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here