O femeie în vârstă de 40 de ani și-a ucis vecina cu o cazma, supărată că nu și-a vândut casa

O femeie în vârstă de 40 de ani și-a ucis vecina cu un hârleț, supărată că nu și-a putut vinde casa proprie…

O femeie de afaceri a condamnat-o pe vecina ei la moarte cu o cazma de grădină, după ce a acuzat-o că este dezordonată gospodăria fostei consilier, ceea ce a dus la incapacitatea de a-și vinde casa proprie.

Debby Foxwell, în vârstă de 40 de ani, a suferit atacul „susținut și nemilos” asupra sa din partea atacatoarei obsedate, Louise Lotz, după ce între ele s-a dezvoltat o „ură viscerală”, durată ani buni, ca vecini în Welwyn Garden City.

Se spune că o primă confruntare a început atunci când domnișoara Lotz a folosit un bidon pentru a umple o gaură într-un gard comun, ceea ce a determinat-o pe Foxwell să prindă o cazma și să se îndrepte spre casa femeii în vârstă de 64 de ani, înainte de a folosi instrumentul ca …arma crimei…

Foxwell, i-a spus partenerului său după atac: „S-a terminat, am făcut-o”, inițial a negat crima, dar a pledat apoi ca vinovată de omor din cauza răspunderii reduse.

Deschizând dosarul la curtea coroanei St Albans, procurorul Alan Blake a declarat: „După o zi de tensiune și controverse privind gardul, acest inculpat s-a dus în coliba din grădina din spate și a luat o cazma. Și-a traversat grădina și a deschis poarta apoi ușa vecinei, furioasă.”

„A folosit cazmaua pentru a sparge obiecte electrice în salon înainte de a o urmări pe vecina sa, care alerga după ajutor.”

”Louise Lotz a ajuns la o altă vecină. Debby Foxwell a prins-o din urmă și a lovit-o în mod repetat cu o cazma, provocându-i răni mortale la cap.”

”Louise Lotz locuia la numărul opt de câțiva ani împreună cu chiriașul ei, Liam Graham. A fost un fel de agitație dezordonată. Grădina din spate era supraîncărcată și lipsită de îngrijire. Interiorul a fost înfundat de buruieni”, a spus Blake.

Graham a fost de acord, spunând juriului: „Curtea era o mizerie. Louise era puțin colțuroasă. Casa era o mizerie. Grădina din spate nu a fost îngrijită.”

Foxwell s-a mutat la numărul 10 în urmă cu un deceniu, iar relațiile au fost inițial cordiale, a spus procurorul, înainte de a începe dezacordurile cu privire la „garduri, pubele și frontiere”.

Până în 2015, cearta dintre vecine a fost semnalată în mod regulat poliției, iar Foxwell a fost urmărită penal în 2016 pentru atac și vătămare.

În același an, soțul lui Foxwell a murit și ulterior a început să trăiască cu un nou partener, Anthonier Vroon.

În această după-amiază, Vroon a declarat la St Albans Crown Court că el credea că ea încă jelea pierderea soțului ei Paul, care murise de cancer la 33 de ani.

Jurații au auzit că ea a avut o aventură cu domnul Foxwell timp de opt ani și jumătate înainte de a fi diagnosticat cu o formă de cancer inoperabilă și agresivă. S-au căsătorit într-o capelă de la spital cu trei săptămâni înainte de a muri, în iunie 2016.

Întrebat de Peter Doyle, QC, pentru Foxwell, domnul Vroon, în vârstă de 36 de ani, a fost de acord că durerea ei pentru Paul era încă foarte reală și că lua antidepresive.

Olandezul a spus că a cunoscut-o pe Foxwell în octombrie 2017. El a lucrat ca manager IT în Peterborough și ea a luat o pauză din activitatea ei în cercetarea cancerului.

El a spus că s-au mutat împreună, dar încercau să se mute într-o casă mai mare din Peterborough.

„Proprietatea a fost pusă în vânzare pe piață de mai bine de șase luni – ne străduiam să o vindem”, a spus el. „Amândoi am dat vina pe starea proprietății de la numărul 8.”

Întrebat de procurorul Alan Blake dacă are o mare legătură cu Louise Lotz, el a răspuns: „Nu în special. Îi plăcea să mă privească și să mă privească în timp ce parcam mașina. Mi s-a părut deranjantă și enervantă.”

El a spus că a existat tensiune între Foxwell și vecina sa, de cel puțin șase ani. În după-amiaza crimei, îndepărtau panourile gardului din grădină pentru a le picta, a spus Vroon juriului.

El a spus că un ofițer de poliție a fost chemat de vecina sa, dar ei au explicat că panourile erau de partea lor a proprietății și i-au lăsat în pace.

Mai târziu, în seara aceea, a auzit un zgomot persistent, Louise Lotz a împins unul dintre panourile gardului afară.

Domnul Vroon a spus că Foxwell a înregistrat video ce s-a întâmplat pe telefonul său iar Lotz i-a smuls telefonul.

El a continuat: „Debby a fost incredibil de supărată și arunca bucăți de ceramică, care era prin grădină. Îmi amintesc de vecinul celălalt care se apleca pe fereastră și îi spunea să se oprească.” … „Am urmărit-o pe Debbie în încercarea de a o readuce în grădina noastră.”

„Am încercat să o conving și ea s-a întors în casa noastră. Era încă absolut furioasă. A folosit telefonul fix pentru a suna la 999. A găsit conversația cu dispeceratul frustrantă și a zdrobit telefonul pe sol.”

El a spus că a încercat să o oprească pe Foxwell în drumul ei spre șopron dar a trbuit să răspundă la un apel pe linia fixă, era operatorul de la poliție care îi chema.

În seara crimei, domnul Graham, un chiriaș al domnișoarei Lotz, a spus că a văzut-o pe Foxwell adunând vase de teracotă, se chinuia să le arunce de la fereastră și apoi să le împingă cu mașina de tuns iarba până la poartă.

El a spus: ”Debby avea o cazma în mână. El a spus „Unde este?” Am spus „Cine?” Ea a spus „Știi cine”. Am spus: „Nu știu unde este”. Învârtea cazmaua dintr-o parte în alta.

A băgat cazmaua într-un televizor cu plasmă, mare, și a spulberat un laptop în bucăți. Graham a spus că Foxwell a zis „E o proastă” în timp ce Louise a fugit din casă. „Nimeni altcineva nu a forțat-o să se comporte așa cum a făcut-o”.

Vroon a spus că nu și-a oprit partenera în drum spre ușa din față: ”A fost o prostie. Probabil că aș fi putut să o opresc.”

El a continuat: „Câteva minute mai târziu a intrat pe ușa principală și a închis ușa în spatele ei. Avea cazmaua cu ea când a plecat și când s-a întors nu a mai avut-o.”

Ea a spus: „S-a terminat. Am făcut-o.” A spus-o pe un ton plat de voce – Ca și cum ar fi citit dintr-o carte.  –  Procesul continuă.

victima Louise Lotz
victima Louise Lotz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here