O femeie însărcinată, în vârstă de 19 ani, a murit căzând de pe zidul de frontieră al SUA

O femeie însărcinată, în vârstă de 19 ani, a murit după ce a căzut de pe zidul de frontieră al SUA – potrivit FoxNews.

O femeie însărcinată din Guatemala, în vârstă de 19 ani, a murit săptămâna aceasta din cauza rănilor, a căzut de la mare înălțime în încercarea de a urca pe zidul de frontieră al Statelor Unite, lângă El Paso, Texas, sâmbătă, spun autoritățile din SUA și din Guatemala.

Guatemala a identificat-o pe femeie drept Mirian Stephany Girón Luna. Personalul medical a încercat să salveze măcar copilul, dar fără succes, au spus ambele guverne. Statele Unite au declarat că Girón era însărcinată în opt luni, în timp ce autoritățile din Guatemala au spus că era în șapte luni.

Autoritatea vamală și protecția frontierei (CBP) din SUA au dat vina pe traficanții de oameni care au încurajat-o să încerce să urce pe zid.

Într-o declarație, Gloria Chavez, șefa sectorului El Paso al patrulei de frontieră, a declarat că autoritățile vor colabora cu Mexic „pentru a-i găsi pe cei responsabili pentru punerea în pericol a acestor vieți”.

Comisarul interimar CBP, Mark Morgan, a declarat reporterilor că Girón și partenerul său au fost aduși la graniță de traficanți și lăsați acolo în întuneric. Încercau să urce când a căzut. Agenții de patrulare de frontieră au venit la ea și au chemat autoritățile medicale, care au dus-o la spital, dar „tragic, mama și copilul au murit din cauza rănilor cauzate de cădere”, a spus Morgan.

Partenerul său, care se crede că este tatăl copilului, a căutat și găsit agenții de patrulare de frontieră, care au solicitat o ambulanță.

Girón a avut o hemoragie cerebrală, o fractură a pelvisului și lacerații la ficat și rinichi.

Guatemala spune că „operația” nu i-a putut salva viața și a murit în spital marți după-amiază.

Girón provine din departamentul San Marcos din Guatemala, lângă granița țării cu Mexic. CBP susține că nu a încercat niciodată să intre în Statele Unite printr-un punct oficial de intrare și nu fost inclusă în programul „Rămâi în Mexic”.

Tekandi Paniagua Flores, consul guatemalian în Del Rio, Texas, a declarat că a vorbit cu partenerul lui Girón, care rămâne în detenția patrulei de frontieră.

„El a spus că dacă ar fi știut că riscurile sunt atât de mari, nu ar fi făcut acest lucru”, a spus Paniagua.

Paniagua a spus că poate să-și amintească cel puțin șapte cazuri în acest an în care alți oameni au fost răniți în timp ce încercau să urce pe zidurile de frontieră ale SUA. El spune că astfel de cazuri cresc, deoarece un număr tot mai mare de migranți din Guatemala și din alte țări din America Centrală, devastate de violență și sărăcie, nu se mai predau în masă patrulei de frontieră.

Modificările politice, cum ar fi „Rămâi în Mexic” și interzicerea multor cereri de azil au făcut mai dificilă pentru mulți oameni să intre și să rămână în Statele Unite odată ce au fost capturați solicitanții.

Statele Unite au deja construit sau înlocuit aproximativ 135 de mile de bariere de frontieră mexicane, cu mai multe contracte atribuite pentru construcții ulterioare. O mare parte din granița din El Paso și din jurul acesteia, cu vedere la Ciudad Juarez, Mexic, are deja o formă de împrejmuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.