O fetiță de doi ani a murit la câteva zile după o vacanță într-un „dezgustător” hotel de patru stele

O fetiță de doi ani a murit la câteva zile după o vacanță într-un „dezgustător” hotel de patru stele în care se spune că materiile fecale pluteau într-o piscină.

Micuța Allie Birchall a fost infectată cu E.Coli și a dezvoltat complicații după ce a fost la Crystal Sunset Luxury Resort and Spa din Turcia.

Familia sa a trebuit să ia decizia înfiorătoare de a-i opri aparatul care o susținea în viață după ce s-a întors în Marea Britanie și a fost internată la spital.

Allie a murit pe 3 august – cu doar trei săptămâni înainte de a treia zi de naștere – și la mai puțin de două săptămâni de la întoarcerea acasă din vacanța în stațiune.

„Dezgustator“ – Mama sa, Katie Dawson, a povestit cum toți membrii familiei au suferit de simptome gastrice, inclusiv crampe de stomac și diaree, după șederea lor de 10 zile în Turcia.

Katie a spus că are îngrijorări serioase cu privire la șederea în stațiunea de lângă Antalya, pe care au rezervat-o prin intermediul operatorului turistic Jet2.

Ea a spus: „Mâncarea a fost lăsată uneori descoperită și, uneori, servită abia călduță și, ocazional, au fost văzute păsări care zburau în jurul standului cu mâncare.”

„Am văzut fecale în piscină și am discutat cu alți oameni aflați în vacanță care au văzut fecale în piscină de mai multe ori, iar personalul le-a eliminat doar, fără a închide piscina sau a-i oferi o curățare minuțioasă. Chiar și pereții băilor pentru copii erau plini cu fecale. Era dezgustător.”

Mama lui Allie, Katie Dawson a mai spus:  ”Dar Allie nu a început să se îmbolnăvească până la cinci zile după ce s-a întors acasă la Atherton, Greater Manchester, când a început să sufere de crampe stomacale, diaree, pierderea poftei de mâncare și letargie.”

”Allie a fost văzută de un medic în câteva ore, dar când s-a înrăutățit a fost internată la Spitalul Royal Bolton, pe 30 iulie, unde au fost efectuate diverse teste.”

S-a confirmat că Allie a contractat o toxină, E.Coli (STEC), ceea ce a determinat-o ulterior să dezvolte sindromul uremiei hemolitice mortale (HUS), o complicație potențial letală legată de otrăvire.

HUS este o afecțiune gravă și potențial fatală care afectează sângele și vasele de sânge, determinând distrugerea trombocitelor. De asemenea, poate provoca insuficiență renală și leziuni ale creierului.

Allie a fost transferată la infirmeria regală din Manchester și pusă în comă indusă la 1 august. Katie a trebuit să ia decizia dificilă de a-i opri sprijinul de viață lui Allie după ce un RMN a dezvăluit că a suferit traume și leziuni cerebrale severe și ireversibile.

Katie a continuat: „Încă mă gândesc că, dacă aș fi aflat starea mai din vreme, probabil că aș fi dus-o pe Allie la spital mai repede și nu s-ar fi încheiat în acest fel. Allie a fost o fată atât de frumoasă și fericită și cu toții avem inima frântă. Încă nu putem crede că a dispărut.”

„Acum există un gol imens în casa noastră și în inimile noastre. La toți ne lipsește foarte mult. N-ar fi trebuit să moară. Avea atât de multe de dat.” „Deși nimic nu o va aduce înapoi, trebuie să știm ce i-a cauzat boala și dacă s-ar fi putut face ceva pentru a o preveni”.

”Acum există o gaură imensă în casa noastră și în inimile noastre. Ne este dor de moarte. Nu ar fi trebuit să moară. Avea atâtea de dat.”

Familia a solicitat specialistul internaționali în vătămări grave, Irwin Mitchell, să investigheze incidentul. Public Health Anglia investighează în prezent problema și a fost deschisă o anchetă pentru a examina circumstanțele morții lui Allie.

Jatinder Paul, solicitar principal asociat și specialist internațional în vătămări grave la cererea lui Irwin Mitchell, reprezentând familia, a declarat: „Acesta este cel mai rău coșmar al tuturor părinților și sprijinim pe Katie și familia ei în acest moment dificil și investigăm cum Allie a contractat boala.”

„Ca parte a investigației noastre, examinăm șederea familiei la Crystal Sunset Luxury Resort and Spa și, dacă sunt identificate probleme, sperăm că vor fi luate măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai repete”.

Ce este STEC HUS?

STEC HUS apare de obicei după ingerarea unei tulpini de bacterii precum E.Coli.
Primele simptome pot apărea la 1 până la 10 zile după consumul alimentelor contaminate, deși de obicei după 3-4 zile.
Aceste simptome pot include diaree sângeroasă, crampe stomacale, febră ușoară și vărsături.
Copiii au mai mulți receptori GB3 decât adulții și, prin urmare, pot fi mai sensibili la HUS.
Cea mai frecventă ingestie este carnea crudă, fructele și sucurile nepasteurizate, produsele contaminate și contactul cu apa neclorinată.
Tratamentul poate include dializa, steroizi și tranziții sanguine.
Boala este rară, cu 2,1 cazuri la 100 000 estimate în Statele Unite, care afectează în principal copiii între 6 luni și patru ani.

Un purtător de cuvânt al Jet2 a declarat pentru The Sun Online: „Ne pare foarte rău pentru aceste circumstanțe tragice și am dori să oferim condoleanțele noastre din suflet doamnei Dawson și familiei sale în acest moment foarte dificil. După cum am fost instruiți de avocații noștri, ar fi inadecvat pentru noi să facem alte comentarii.”

Sun Online a abordat, de asemenea, stațiunea și Crystal Sunset Luxury and Spa pentru punctul lor de vedere, încă nu au răspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here