O fetiță de doi anișori a fost mutilată de un câine rasa Akita

Fetița, de doar doi anișori, este aproape oarbă după ce a fost târâtă într-un atac sălbatic de un câine.

Isla Williams a fost târâtă de un câine rasa Akita japonez, după ce ea a încercat să-l mângâie.

S-a întâmplat în timp ce aștepta să părăsească un târg agricol lângă Scunthorpe. Copilul a fost dus la spital și a suferit cinci ore de intervenții chirurgice.

Părinții fetei au spus că proprietarul câinelui nu și-a cerut scuze și a mers mai departe nepăsător, după atac.

Martorii au țipat îngroziți de sângele de la rănile adânci de pe obrazul și nasul lui Isla Williams.

Atacul – care a durat câteva secunde – aproape a distrus ochiul drept al fetei, câinele a lăsat o mușcătură adâncă.

Isla stătea lângă câine, un Akita japonez, în timp ce ea și familia ei se pregăteau să părăsească Winterton Agricultural Show avut loc lângă Scunthorpe, sâmbăta trecută.

Mama fetiței: „Era la doar câțiva metri de mine. Isla este foarte bună cu câinii – avem acasă un Labrador mare, astfel încât ea știe ce să facă și ce nu, cum să se comporte.”

Dar, iată, Isla mângâie câinele pe partea laterală a capului, acesta a deschis fălcile și a mușcat-o.

„A fost extrem de terifiant. Câinele a mușcat-o pe Isla provocându-i a o hemoragie”, a adăugat ea. „M-am panicat și am încercat să-i obțin asistența medicală cât mai iute posibil.”

Familia a dus-o pe Isla, grav traumatizată, în cortul de urgență al spectacolului, înainte de a merge la spitalul din Scunthorpe.

După cinci ore de intervenții, Isla a fost lăsată să părăsească spitalul, iar mama ei a spus că are noroc că rănile nu s-au înrăutățit.

„Când Akita și-a deschis gura, era la fel de mare cât capul lui Isla.” adaugă mama.

Familia era atât de șocată și disperată pentru îngrijirile, încât nu s-au oprit să vorbească cu proprietarii câinelui.

„La început, nu ne-au prezentat nici o scuză. S-au uitat și apoi a privit în altă parte, și-au văzut de treaba lor. Apoi, o femeie a venit și a întrebat-o dacă fetița e bine. Când am fost în cortul de urgență, îmi amintesc văzându-i îndepărtându-se dar atunci îmi păsa doar de Isla. Scuzele lor au ajuns mai târziu, a fost eveniment nefericit își le pare rău că fetița a fost rănită.”

Megan și tatăl Isla lui, Danny Williams, au declarat că au fost furioși la percepția de lipsa de empatie arătată fetiței de către proprietarii câinelui.

„Dacă aveți câini agresivi, nu este o idee bună să-i aduceți într-un loc unde sunt sute de copii”

Nigel Ogg, președintele organizatorilor societății agricole Winterton, a declarat: „întregul comitet al festivalului a fost profund întristat de incidentul de sâmbătă care a implicat pe micuța Isla. N-am avut niciodată probleme în trecut cu vreun câine la spectacolele noastre. Avem întotdeauna paramedicii în Showground, și, de fapt, ei au fost doar la câțiva metri de accident și am tratat Isla imediat. O investigație completă asupra acestui lucru va fi examinată de noi, astfel încât nimic de genul asta se mai întâmple. Dorim ca Isla să se recupereze rapid.”

Rasa de câine Akita japonez nu este cunoscută ca fiind periculoasă și este descrisă de către American Kennel Club ca fiind un câine „curajos, demn, profund loial”.

Cu toate acestea, există, de asemenea, un ghid care recomandă pentru proprietarii de  Akitas, că pot fi „agresivi față de străini și de multe ori intoleranți față de alte animale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.