„O înghețată pentru cățelușul meu vă rog!”

The world's first ice cream van for dogs is created to celebrate the Boomerang Pets Party.

Vara se apropie, și pentru scăpa de căldură soluția preferată pentru mulți este o …înghețată. Același lucru pare valabil și pentru câini, dar crema normala de înghețată le poate cauza probleme majore de sănătate: Mulți câini au intoleranță la lactoză, de asemenea, nu au enzimele adaptate pentru a metaboliza anumite zaharuri, să nu mai vorbim de faptul că ciocolata poate fi chiar otrăvitoare pentru ei.

Nu se poate, prin urmare, ca un câine să mănânce o înghețată? Până în prezent, părea că nu! Dar o gelaterie mexicană face cu ajutorul unor experți veterinari, o versiune de înghețată concepută special pentru câini.

Ideea i-a venit lui Mauricio Montoya, proprietarul Ice Cream „Don Stump“ din Mexico City, care a consultat numeroși medici veterinari pentru sfaturi cu privire la modul cum să realizeze o înghețată pentru prietenii noștri patrupezi, fără a le pune în pericol sănătatea. Potrivit celor care au testat noua înghețată rezultatul este unul foarte bun: nu numai că este pe gustul câinilor, dar poate fi apreciată chiar și de către oameni.

„Ne-am dorit să facem un desert pentru câini, pentru că există deja multe opțiuni, cum ar fi biscuiți, crochete și altele asemenea, dar puține ținând de …un desert“, a explicat reporterilor Montoya. (traducere și adaptare conform notiziedelmondo.it)

_________________________________________

Orice sugestie sau comentariu ne-ar ajuta să îmbunătățim ziarul. Iar dacă poți considera articolul interesant și demn să îl afle și alții, te rugăm să îl distribui, ai aici mai jos butoanele anume. Mulțumim.