O lecție de Valentine’s Day: Am căsătorit peste 600 de cupluri

Povestea unui ofițer de stare civilă: Am fost sub acel baldachin nupțial pentru ceremonii cu mai mult de 600 de perechi. Eu le spun ceva unic pentru fiecare dintre ele, totodată, le spun același lucru pentru fiecare dintre ele. Merită să ne amintim de Ziua Îndrăgostiților.

Iată ce le spun: Aceia dintre noi care au fost căsătoriți timp de un deceniu, sau două sau cinci, știu un secret despre căsătorie pe care voi nu îl cunoașteți. Acest secret este că ziua de astăzi nu te face cu adevărat căsătorit. Astăzi este nunta ta, nu căsătoria ta. Căsătoria nu este doar ceva care se întâmplă într-o anumită zi sau într-un anumit loc.

Astăzi, puteți vedea însă potențialul pe care îl aveți pentru împlinirea voastră umană și în dragoste. Restul, căsătoria, înseamnă timp. Căsătoria este țesută din cele mai mici gesturi ale bunătății zilnice, zi după zi, săptămână după săptămână, lună după lună, an după an, până într-o zi, cu voia lui Dumnezeu, când vei sta pe partea laterală a alaiului de nuntă pentru a-ți vedea copilul căsătorindu-se. Va fi unul dintre momentele când te vei uita în ochii tăi și vei realiza, într-un mod profund, că mariajul tău a devenit cu adevărat căsnicia ta.

Amintiți-vă că fiecare dintre culturi are o poveste populară anume a cărei leit-motiv este un bărbat sau o femeie care este în căutare după o comoară îngropată. Povestea aproape întotdeauna implică o călătorie lungă și periculoasă, după care, căutătorii se întorc acasă cu mâna goală, doar pentru a afla că a căutat-după comoara ce a fost întotdeauna acasă, ascunsă dar la vedere. Căsătoria este foarte asemănătoare. Adevărata avere vine de la recunoașterea și protejarea ceea ce deja deții.

Aproape totul vine și pleacă într-o căsnicie. Casele, mașinile, vin și pleacă. Slujbele vin și pleacă. Banii vin și pleacă. Sănătatea vine și se duce și …ne rugăm să se întoarcă la noi din nou. Chiar și copiii, de asta părinții tăi sunt atât de atenți aici astăzi, fac parte din viețile voastre, dar vă lasă să vă începeți propriile vieți în propria familie.

Lumea se schimbă, trupurile noastre se schimbă; Aproape totul vine și pleacă într-o căsnicie. Dar dacă rămâne un lucru, atunci pot să-ți fac o promisiune foarte specială:  asta este… prietenia ta profundă și încrezătoare. Protejați-vă prietenia cu toată puterea.

Cum să îți protejezi prietenia? Am învățat cu mult timp în urma ca soț, tată și om:  cele mai importante lucruri sunt spuse cu câteva cuvinte:  „Da. E o fată! Da. Nu. E un târg. S-a dus.”

Deci, vreau să vă împărtășesc trei fraze foarte simple, fiecare cu doar trei cuvinte. Dacă vă puteți aminti aceste cuvinte simple și să le spuneți cu sinceritate în inimile voastre, vă voi face acea promisiune specială. Deci, iată, aceste trei fraze simple, fiecare cu doar trei cuvinte:

Primul este unul dintre cele mai dificile lucruri de spus pentru majoritatea oamenilor.  „Eu am greșit” – este deseori atât de greu pentru mulți dintre noi să spunem asta!. Cu toate acestea, căsătoria voastră va depinde aproape în întregime de capacitatea voastră de a ierta și iertare este posibilă numai după ce aceste trei cuvinte au fost pronunțate.

Al doilea:  „te rog, iartă-mă” Și, în cele din urmă,  „eu te iubesc„.

Spune aceste cuvinte simple, le vei înțelege iar prietenia ta va prospera. Spune acele cuvinte simple, și îți promit că mariajul tău de astăzi va deveni cu adevărat căsătoria ta plină de dragoste. (adaptare foxnews)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.