O mamă își pedepsește fiicele făcându-le să stea pe podeaua supermarketului: Mulți părinți felicită gestul pe rețelele sociale

Cele două fete, în vârstă de 6 și 7 ani, au fugit printre rafturi, până când mama le-a pus o pedeapsă să stea  lângă tejgheaua de fructe și legume.

Două fetițe, ambele cu părul legat într-o coadă, îmbrăcate egal, cu un tricou galben, așezate în șir indian, cu fața întoarsă spre tejgheaua de fructe și legume, și cu capul aplecat în jos. Alisa, șase ani, și Ebano, șapte, sunt protagonistele fotografiilor luate într-un raion Tesco, lanț celebru de supermarketuri britanice, și care au făcut înconjurul rețelelor sociale. Ele fugeau necontenit printre rafturi și, mama, în vârstă de 35 de ani, Louise Palai, care locuiește împreună cu familia sa în Ilkeston, Anglia, pentru a le pedepsi,  le-a ordonat să se așeze pe jos și să rămână tăcute și nemișcate timp de zece minute.

Fotografia, făcută de unul dintre mulți clienți care au venit să privească scena, a fost postată pe Facebook. Astfel, într-un timp scurt, povestea mamei engleze care alege un loc public  în care se hotărăște să-și pedepsească pe copii, devine virală.

Comentariile rapide și, spre surprinderea multora, ele sunt în mare parte, în solidaritate cu femeia, metode cu siguranță în vremuri caracterizate printr-o laxitate mai mare în educația copiilor, care amintește  de vremea bunicilor.

„Este o modalitate excelentă de a fi părinte – a spus un utilizator Facebook – cu siguranță mai eficace decât palmele sau amenințările”.  De fapt, Louise Palai, intervievată de ziarele locale spune că preferă această practică altora „cum ar fi strigând pe stradă sau bătaia“, „lucru – a spus femeia – pe care l-am văzut la mulți părinți.“

Mama a spus că mulți oameni, văzând fetele care stau ghemuite în acel loc aglomerat, s-au uitat, dar că metoda sa de educație ia în considerare și faptul că: „Fetele mele s-au simțit observate, nu se vor mai comporta prost în viitor, în astfel de situații „.

„Nu este prima oară când am făcut-o  – a continuat ea -. Nu-mi pasă dacă suntem acasă sau pe drum, cu o mie de oameni, ele trebuie să învețe să se comporte, mai ales în public. Dacă nu se găsește un scaun, o bancă unde acestea pot să stea, pot sta bine și pe jos și să reflecte în tăcere, pentru mine pot să se așeze și pe pământ. Important este că ei învață lecția „.

Sistemul adoptat de Louise, de fapt, a fost deja testat pe fiica mai mare, acum o adolescentă: „Chiar și ea într-o zi a început să alerge ca o nebună prin Tesco și eu, fără să strig sau să fac scene care nu sunt necesare, am poruncit să se așeze și să nu se ridici până când nu se calmează „.

Și din nou: „Mă enervează când văd copii care se foiesc în jur în mod similar, deranjează, de asemenea, și alte persoane. De aceea, am găsit soluția și trebuie să spun că funcționează. Dacă copiii își fac capriciile vor crede că astfel, comportamentul lor… nu are consecințe. Aș încuraja și pe alți părinți să facă același lucru „.

O dorință care nu a putut rămâne neîmplinită, dacă ia în considerare cât de multe mame pe rețelele sociale au lăudat gestul ei, văzând-o ca o modalitate foarte bună de a învața tineri cum să devină adulți  minunați“  – după cum scrie Sarah McNamara din contul său de Facebook. sursa tgcom24