O mașină cu …picioare – foarte utilă în situații de urgență și NU doar atât

Hyundai a prezentat un model mai mic al unei mașini care spune că își poate activa picioarele robotice pentru a merge la o viteză de 5 km/h, pe un teren accidentat.

De asemenea, vehiculul este capabil să urce un zid de 1.5 m și să sară o distanță de 5 picioare, Hyundai Elevate ar putea fi util pentru salvarea în situații de urgență și în cazurile de dezastre naturale.

Elevate – parte dintr-un proiect care explorează „dincolo de roți”, a adăugat acesta.

Conceptul este în dezvoltare de mai bine de trei ani și a fost prezentat la târgul tehnologic CES din Las Vegas.

„Când un tsunami sau un cutremur lovește, vehiculele actuale de salvare pot duce primii salvatori doar până la marginea câmpului dezastrului, care apoi trebuie să se deplaseze pe jos până în mijloc”, a declarat vicepreședintele Hyundai, John Suh.

„Ridicarea pe picioare poate purta vehiculul spre scena calamității și să urce chiar peste resturile de la  inundații sau peste dărâmături”.

De asemenea, domnul Suh a sugerat că utilizatorii de scaune cu rotile ar putea fi colectați prin intermediul vehiculelor acestea, care ar putea „merge” sau urca până la ușă, la etaj, a unei clădiri cu acces doar la pas, fără benzi speciale. Sursa:BBC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.