O mulțime de teste de coronavirus FALSE și „leacuri miraculoase” au fost vândute online

O mulțime de teste de coronavirus FALSE și „leacuri miraculoase” au fost vândute online

Produsele medicamentoase false care pretind că tratează sau previn Covid-19, inclusiv kituri de auto-testare și „spray-uri antivirale”, au apărut online.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate din Marea Britanie (MHRA) spune că în prezent investighează 14 cazuri de astfel de articole fără licență, care sunt vândute pe site-uri web neautorizate. Potrivit TheSun.

În prezent, nu există medicamente autorizate special pentru tratamentul sau prevenirea Covid-19, ceea ce înseamnă că nicio cerere nu a fost supusă aprobării regulamentare pentru vânzare în Marea Britanie.

Riscul de a cumpăra medicamente și dispozitive medicale de pe site-uri web nereglementate este că pur și simplu nu știți ce veți primi și vă pot pune în pericol sănătatea.

„Lucrăm alături de alte agenții de aplicare a legii pentru a combate acest tip de activitate infracțională.”

Până în prezent, niciun test nu s-a dovedit a fi suficient de bun pentru a fi folosit.

„Continuăm să colaborăm cu companii de testare, suntem în continuu dialog cu acestea și oferim feedback atunci când produsele lor nu corespund standardelor cerute.”

De asemenea, medicul britanic principal a spus că testele eficiente de anticorpi vor dura luni întregi până la confirmare.

Prof. Chris Whitty a declarat: „Sunt foarte sigur că vom dezvolta teste de anticorpi în perioada următoare. Sunt foarte încrezător.”

Denunță falsurile

Vă îndemnăm să nu încercați să cumpărați online medicamente pentru coronavirus, teste sau terapii.

Oricine crede că a fost victimă a unei fraude legate de achiziționarea de produse medicale sau echipamente de protecție personală (EPI), trebuie să denunțe la Oficiul Național de Informații cu privire la fraudă, online sau apelând cei din U.K. la 0300 123 2040. Iar în alte țări la numerele naționale specifice antifraudă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.