O nouă invenție pentru încărcarea gadgeturilor în natură

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Oriunde ați pleca, în natură, în munți sau la mare puteți lua întotdeauna cu voi, o mică turbină, care poate genera energie electrică cu ajutorul vîntului și care poate încărca gadgeturile. Cu o asemenea turbină veți avea mereu posibilitatea de a lua legătură cu lumea înconjurătoare.

În prezent, instalațiile autonome de încărcat ce folosesc surse regenerabile de energie devin tot mai populare! Pe piață nu există lipsă de cerere pentru asemenea instalații, da de regulă, ele sînt foarte voluminoase. Fie bateriile solare mari, cu care pot fi încărcate gadgeturile, sau renumita plită BioLife, care încarcă gadgeturile în timp ce gătiți. De aceea, este interesant să vedem noi invenții, ce ne permit, aflîndu-ne departe de natură, de civilizație și de liniile electrice să rămînem conectați cu cei apropiați și să încărcăm gadgeturile. O noutate pe piațâ este – Waterlily Seaformatics – o turbină portativă ce generează energie electrică cu ajutorul apei și al vîntului. Turbina este mică și ușoară, cîntărește aproape un kilogram și are diametrul de doar 18 cm, de aceea, poate fi ușor de pus în rucsac și de luat la natură.

Ecologie şi birou…compatibile
Cum funcționează? E suficient să plasați turbina în apă curgătoare, fie într-un rîu sau într-un izvor, pentru ca gadgetul să înceapă a funcționa și genera lumină electrică, suficientă pentru încărcarea telefonului sau alte gadgeturi. Turbina funcționează la o viteză a apei de la 1 pînă la 11 km/oră, dar puterea maximă este atinsă la o viteză de aproximativ 7 km/oră. Turbina are un fir special, protejat de apă, de aceea, puteți rămîne pe mal și să folosiți energia ei în timp ce ea se află în apă.

Dacă prin apropiere nu este o sursă de apă, nu vă faceți griji. Waterlily de asemenea funcționează și ca o turbină eoliană, capabilă să producă energie electrică la viteze minime ale vîntului de 3 m/s și atingînd o putere maximă, la o viteză a vîntului de circa 12,5 m/s. De asemenea, turbina va funcționa și la viteza de pînă la 16 m/s.

Compania producătoare Seaformatics acum lucrează activ asupra adăugării mînerului. Este vorba despre o instalație care va permite să se rotească turbina ca o mașină dinamo în cazul în care nu se vor găsi alte surse de energie. De asemenea, compania creează un ghidon și o frînghie pentru tractarea Waterlily. Cu ajutorul lor se va putea genera energia în timpul deplasării cu bicicleta sau în timpul vîslirii cu barca sau deplasării pe rîuri cu canoea sau alte vase. În acest caz va putea încărca acumulatorul intern al Waterlily, iar ulterior să folosească energia din plin. Turbina Waterlily va fi pusă în vînzare în august la prețul de $99, dar după startul vînzărilor, prețul va crește pînă la $149. Puteți comanda în prealabil instalația pe site-ul companiei Seaformatics. Sursa: rodovid.me

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •