O profesoară a fost concediată pentru „glumă” în fața elevilor evrei pe care ”i-ar fi trimis în camerele de gazare” dacă nu și-ar fi terminat temele

Profesoară concediată pentru că „a glumit” cu elevii școlii elementare evreiești pe care ”i-ar fi trimis în camerele de gazare” dacă nu și-ar fi terminat temele…

O profesoară a fost concediată pentru „glumă” în fața elevilor evrei pe care ”i-ar fi trimis în camerele de gazare” dacă nu și-ar fi terminat temele.

Școala primară Newberries a concediat-o pe femeie vineri, în urma unui protest al copiilor și al părinților.

Se spune că profesoara a făcut joi observația antisemită în timp ce preda la o clasă de 28 de copii de zece ani, inclusiv 11 evrei. Potrivit părinților, el a spus: „Ar fi bine să-ți termini treaba repede sau vă trimit pe toți în camerele de gazare”.

Se înțelege că, odată contestat acest gest de către unul dintre elevi, profesoara a spus că „glumește” și și-a cerut scuze, înainte de a le cere copiilor să nu spună nimănui.

Cu toate acestea, elevii și-au informat părinții și știrile s-au răspândit în curând pe grupurile școlare WhatsApp.

Mulți părinți au sunat și trimis prin e-mail la director câte o plângere, unii amenințând chiar că își vor retrage copiii, cu excepția cazului în care membrul personalului didactic va fi concediat.

Joi seara, consiliul de administrație a organizat o ședință de urgență pentru a discuta problema și a demis-o pe profesoară a doua zi.

Acțiunea a fost imediată, deoarece femeia era venită printr-o agenție de muncă și, prin urmare, nu avea un contract de muncă permanent cu școala Newberries.

Școala, care are 203 elevi cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani, este situată în Radlett, Hertfordshire, un sat unde aproximativ un sfert din cei 8.000 de locuitori se identifică ca fiind evrei.

Un părinte, care nu vrea să fie numit, a spus: „Pentru prestigiul școlii, ei (cei din consiliul – n.r.) au precizat că vor să facă față situației fără întârziere.”

„Nu au încercat să conteste sugestia că profesorul s-a referit la „camerele de gazare”. Faptul că femeia a fost concediată a doua zi spune tot ceea ce trebuie să știți.”

Ieri, un purtător de cuvânt al școlii a spus: „Putem confirma că săptămâna trecută am fost informați că un presupus comentariu antisemit a fost făcut de un profesor de agenție care lucrează în școală.”

„Am acționat imediat în acest sens, iar profesorii și echipa noastră de conducere desfășoară o investigație cuprinzătoare. Profesorul agenției nu se va mai întoarce aici”

După demitere, școala a publicat un buletin informativ liniștitor pentru părinții care, în ciuda „evenimentelor recente”, făceau tot posibilul pentru „îmbrățișarea și celebrarea diversității”.

El a spus că va invita lideri religioși din diferite grupuri de credință să discute cu copiii, așa cum făcuseră și în anii precedenți.

„În acest an, cerem în special să ne concentrăm pe consolidarea mesajelor importante de toleranță și respect religios”.

Momentul vine după ce liderii comunității evreiești au condamnat pentru al treilea an consecutiv provocările, acestea fiind cu un număr record de incidente antisemite.

În 2018 au fost înregistrate de către  Trustul de Securitate Comunitară, 1.652 de cazuri de antisemitism, cu o creștere de 16% față de 2017.

El a declarat că răspândirea incidentelor în cursul anului – peste 100 pe lună – a indicat o atmosferă generală de intoleranță și prejudecăți. Sursa, Daily Mail, nu a putut să contacteze profesorul concediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.