O să-l pomenească, în torsul ei, mâța!

Despre morți numai de bine, Lagerfeld a fost un om inteligent, a speculat nebunia unora, snobismul, posesiunea de averi fabuloase de pe urma norocului sau a nedreptei lumi pline de escroci și apoi pofta lor de a cheltui și a se îmbrăca mereu și mereu altfel, de a ieși în evidență, creându-se impresia că doar haina face pe om! Astfel, neamțul Lagerfeld, a strâns avere, în lunga sa carieră începută prin anii 55. A trăit o viață de muncă, de succes și de notorietate, a îmbătrânit și …a murit. Punct. Odihnească în pace.

Dar și mort a vrut să ne lase un mesaj, printr-un mijloc nu chiar inedit, nu este primul, un mesaj cinic, lăsând întreaga avere unei …mâțe…

Nu am nimic cu biata pisică. Putea totuși s-o lase în grija cuiva iar bănetul să ajungă donație, spre exemplu, la milioanele de copii ai planetei care mor de foame, de boli, de spaimă, din cauza lumii prea ”civilizate” care exploatează planeta.

Foarte bine că a lăsat averea mâței, omul face ceea ce vrea cu bunurile sale, ideea este că degeaba ne pretindem civilizatori, creatori de frumos dacă, la urmă, frumusețea este doar un ambalaj la câteva zeci de kilograme de fecale și …nimic spirit!…

La ce i-a servit faima și averea dacă la ceasul ultim nu a făcut un gest simplu, să ajute copiii lumii, viitorul, cei care să-i păstreze memoria peste generații?

O să-l amintească în torsul ei mâța! Moda se schimbă, se duce naibii munca lui, acum ar fi avut ocazia să fi făcut ceva cu adevărat măreț nu doar speculații pe cârpe, și nu a făcut, dimpotrivă… a ales anonimatul, peste câteva zile numele lui va dispărea din presă și de peste tot. Mâța deja l-a uitat, ei nu-i pasă de câți bani are în cont, lăsați de ”mumia” ce-o mângâia mai ieri.

Umanitatea cheltuie miliarde pe cosmetice, pe distracție, pe jocuri de hazard, pe arme și… mai mult, guvernele alocă fonduri pentru protecția la cine știe ce gâză pe cale de dispariție, dar nu ajută cu nimic copiii bolnavi, tinerii în dificultate, oamenii normali care trag greul zilei. O societate mai ipocrită de atât nu găsești pe nicio planetă… Vivat mâța!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.