O țară din Europa vrea să interzică vânzarea de energizante către copii

Marea Britanie ar putea interzice vânzarea către copii a băuturilor cu conţinut mare de cafeină, din cauza riscurilor pentru sănătate, a anunţat joi guvernul de la Londra, citat de Reuters.

Aşa-numitele băuturi energizante conţin un nivel ridicat de zahăr şi de cafeină şi sunt asociate cu obezitatea şi o serie de alte probleme de sănătate.

„În condiţiile în care mii de tineri consumă în mod regulat băuturi energizante, deseori pentru că sunt mai ieftine decât băuturile răcoritoare, ne vom consulta în legătură cu vânzarea de băuturi energizante copiilor”, a anunţat premierul Theresa May într-un comunicat, scrie news.ro.

Adolescenţii britanici care beau băuturi energizante consumă cu aproximativ 50% mai multe astfel de produse comparativ cu tinerii din restul Europei, potrivit comunicatului.

Guvernul a lansat un proces de consultări, solicitând puncte de vedere în această privinţă, inclusiv vârsta de la care ar trebui să fie aplicată interdicţia. Măsura ar urma să fie aplicată numai în Anglia, în timp ce Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au libertatea să îşi stabilească politicile.

Interdicţia ar fi aplicată băuturilor care conţin cel puţin 150 de miligrame de cafeină pe litru.

Unii comercianţi interzic deja vânzările de băuturi energizante copiilor cu vârste de sub 16 ani. În luna aprilie a acestui an, în Marea Britanie a intrat în vigoare şi o taxă separată, pe zahăr, în cazul băuturilor răcoritoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.