O televiziune australiană îl anunță deja mort pe KIM JONG-UN, presa sud-coreeană crede altceva…

Situația dictatorului nord-coreean preocupă întregul mapamond, mai ales din pricina arsenalului nuclear pe care îl deține această țară și care încăput pe mâini greșite ar putea da naștere la un cataclism cel puțin în zonă.

Presa australiană îl declară deja mort, deși știrea nu este confirmată.


Presa sud-coreeană este de altă părere, iată ce scrie koreaherald:

Cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, dispărut din vizorul public timp de două săptămâni, știri alarmante și neconfirmate asupra stării sale de sănătate, unii indicând chiar moartea acestuia sau că ar fi aproape de moarte, intensifică tensiunile în zonă.

Liniștea s-a tulburat duminică prin vestea că Kim ar putea fi în incapacitate, în urma unui articol al presei citând Shijian Xingzou, un regizor asistent al televiziunii prin satelit din Hong Kong, bazat pe o „sursă foarte solidă”.

Separat, revista japoneză Shukan Gendai a raportat că liderul în vârstă de 36 de ani se afla într-o „stare vegetativă” după ce a fost supus unei operații cardiace la începutul acestei luni și că nu este de așteptat să se mai recupereze. Media coreeană Chosun a raportat, de asemenea, că liderul era în comă.

Guvernul sud-coreean susține că „nu a fost detectată nicio activitate neobișnuită în Coreea de Nord”.

Chiar și cel mai apropiat aliat al Chinei, North, a raportat că Kim este grav bolnav. Un oficial american a declarat că informațiile din țară nu văd semne de activitate militară neobișnuită în regim, dar continuă să monitorizeze îndeaproape situația, potrivit Newsweek.

În ciuda speculațiilor, Coreea de Nord a păstrat tăcerea cu privire la sănătatea și poziția lui Kim.

Singura mențiune a fost că a exprimat mulțumiri muncitorilor care construiesc structuri în Samjiyon, situată în apropiere de Paektusan, potrivit agenției oficiale de știri centrale din Coreea de Nord, duminică.

Pe fondul speculațiilor în creștere, un tren care aparține probabil lui Kim a fost observat în Wonsan, o stațiune turistică de-a lungul coastei de est a țării, unde are un complex turistic.

O imagine de satelit dezvăluită pe site-ul de monitorizare a mișcărilor din Coreea de Nord, cu sediul american, spune că trenul de 250 de metri lungime a fost parcat în afara unei stații de tren rezervate familiei lui Kim în ziua de 21 aprilie.

 

„Prezența trenului nu demonstrează unde se află liderul nord-coreean sau indică ceva despre sănătatea sa, dar raportează greutatea că Kim se află într-o zonă de elită de pe coasta de est a țării”, a adăugat site-ul.

De asemenea, oficialii sud-coreeni au susținut că se crede că Kim s-ar afla în Wonsan acum.

Reuters a raportat vineri că China a trimis o echipă, inclusiv experți medicali, în Coreea de Nord pentru a-l sfătui pe Kim.

Dar raportul spune că nu este posibil să se stabilească dacă transportul este indicativ pentru sănătatea lui Kim.

Zvonurile cu privire la sănătatea lui Kim au apărut când țara a sărit un eveniment anual la Palatul Soarelui, Kumsusan, pe 15 aprilie, pentru a comemora nașterea regretatului său bunic, fondatorul național Kim Il-sung.

Kim Jong-un a fost văzut ultima dată pe 11 aprilie, când a prezidat o întâlnire politburo a Partidului Muncitorilor la guvernământ.

Mai multe rapoarte au urmat după absența neobișnuită a lui Kim la unul dintre cele mai importante evenimente ale țării, inclusiv liderul regimului fiind în „pericol grav” după o intervenție chirurgicală cardiovasculară.

Totuși, nu este prima dată când Kim a ieșit din ochii publicului.

În 2014, el a absentat aproximativ șase săptămâni de la rapoartele presei de stat, determinând observatorii din Coreea de Nord să creadă că are probleme de sănătate.

Mai târziu, a reapărut sănătos tun și bățos, iar Serviciul Național de Informații din Coreea de Sud a spus că i-ar fi fost îndepărtat un chist de la gleznă.

Speculațiile despre Coreea de Nord sunt greu de verificat din exterior datorită controalelor stricte ale informațiilor.

Dar de această dată, acoperirea neconfirmată face revenire, deoarece Kim a suferit de probleme de sănătate și are un istoric familial lung de probleme cardiace.

Kim, care este un fumător înrăit a luat rapid în greutate de la preluarea puterii în 2011 și, de asemenea, se crede că suferă de hipertensiune și diabet.

Atât tatăl, cât și bunicul lui Kim au murit din cauza insuficienței cardiace în 2011, respectiv în 1994.

Informațiile despre evenimentele semnificative și conducerea acestuia sunt monitorizate în special de lumea exterioară. De exemplu, a fost nevoie de două zile pentru ca lumea să afle despre moartea tatălui lor Kim Jong-il, abia când presa de stat a țării a dat vestea.

Luni se marchează cea de-a doua aniversare a summitului inter-coreean istoric dintre președintele sud-coreean Moon Jae-in și Kim al Nordului, în aprilie 2018, când cei doi lideri s-au angajat pentru pace și „denuclearizarea completă a peninsulei”.

Dar, cu speculații cu privire la potențialele probleme de sănătate ale lui Kim, pe lângă discuțiile de denuclearizare suspendate cu Statele Unite, nu este clar dacă guvernul de la Seul poate găsi o schimbare în impasul inter-coreean.


     Clarvăzătorii (sau speculanții) și unele profeții vorbesc cu ton grav despre       …un adevărat măcel… stârnit după moartea unui mare conducător nordic…


Vă vom ține la curent cu știri verificate din această parte a Asiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.