O veste neașteptat de bună: Institutul Cantacuzino trece la Ministerul Apărării şi devine unitate militară

0
unitate militara

Institutul Cantacuzino trece la Ministerul Apărării şi devine unitate militară

Institutul Cantacuzino va fi transferat în cel mult o lună în subordinea Ministerului Apărării şi va deveni unitate militară cu o conducere militară. Anunţul a fost făcut în şedinţa de guvern de miercuri, ministrul Apărării declarând că va prezenta în cel mult trei săptămâni un proiect în acest sens.

„În circa o lună, Institutul Cantacuzino să devină parte a ministerului Apărării. Cu specialiştii de acolo ne-am lămurit. Poate o mână militarizată va avea rezultate”, a declarat premierul Mihai Tudose, la începutul şedinţei de Guvern, de miercuri, adresându-se ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.

Întrebat dacă transferul este posibil în acest termen, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat că a discutat deja despre organizarea institutului: „Este o problemă delicată. În baza materialului de control făcut de ministrul Bodog, în 2-3 săptămâni venim cu un proiect de act normativ, ca să îl transformăm într-o unitate militară, cu conducere militară”.

La începutul lunii august, ministrul Sănătăţii anunţa că la Institutul Cantacuzino se vor produce vaccinuri în circa 2-3 ani. În iulie, în şedinţa de Guvern, tot ministrul Florian Bodog anuţa că „am început deja discuţia cu domnul ministru al Cercetării, încercăm să găsim o soluţie de a schimba hotărârea de guvern şi o să vă prezentăm acest lucru pentru a operaţionaliza Institutul Cantacuzino şi vă voi prezenta o propunere de relansare”.

În luna mai, ministrul Florian Bodog spunea că şi-ar dori la conducerea Institutului un manager adus de la Agenţia Naţională a Medicamentului. Şi în aprilie, Bodog a anunţat că urmează o colaborare între reprezentanţii Institutului Pasteur şi cei de la Cantacuzino, pentru o relansare a institutului de la noi din ţară. În decembrie anul trecut, printr-o ordonanţă a Guvernului, Institutului Naţional de Cercetare „Cantacuzino” a trecut din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu patrimoniul şi personalul aferente.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.