O veste uluitor de bună pentru bolnavii de cancer pulmonar

Plămânul unui bărbat a fost îndepărtat, curățat de tumori canceroase și pus la loc

O veste uluitor de bună pentru bolnavii de cancer pulmonar – procedură chirurgicală întreprinsă la spitalul Beilinson din Israel schimbă modul în care sunt tratați plămânii bolnavi de cancer

Plămânul unui bărbat a fost îndepărtat, curățat de tumori canceroase și pus la loc.

Pacientul a fost internat în spital după ce o tumoare pulmonară stânga a blocat artera principală, determinând-o să se prăbușească. Potrivit goodnewsnetwork.com.

La admiterea la Rabin Medical Center din Petah Tikva, medicii au crezut inițial că plămânul ar fi trebuit să fie secționat în așteptarea unui transplant.

Cu toate acestea, noua procedură are avantajul nu numai de a evita anii de suferință în care pacienții așteaptă transplantul pulmonar, înainte de a fi găsit un donator adecvat, dar îi salvează și de la suferințele chimioterapiei.

O procedură chirurgicală tocmai întreprinsă la spitalul Beilinson din Israel ar putea schimba modul în care sunt tratați cancerul.

În timpul operației, bărbatul a continuat să respire cu plămânul său bun, timp în care celălalt a fost deconectat, curățat de tumoare și reconectat, după umflarea acestuia pentru a se asigura că încă funcționează și că țesutul este sănătos.

„Noua metodă poate schimba modul în care pacienții sunt tratați de cancer la nivel mondial”, spune prof. Univ. Dan Arav, care a participat la operație împreună cu Faischowitz. Și procedura poate fi aplicată și la alte organe cu alte forme de cancer.


CITEȘTE ȘI Treizeci de semne care pot fi cauzate și de CANCER vă invită să mergeți urgent la medic


Cancerul pulmonar este unul dintre cele mai mortale cancere, dar rata mortalității a scăzut la nivel mondial încă din anii ’90.

Această nouă procedură poate oferi speranță pacienților care anterior ar fi avut puține opțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.