Oameni care trăiesc fără să mănânce. Un cuplu alege „respirianismul“

Oameni care trăiesc fără să mănânce. Un cuplu alege „respirianismul“

Oameni care trăiesc fără să mănânce. Un cuplu alege „respirianismul“
Părinţii a doi copii mici, Cămila şi Akahi au o alegere extremă: să trăiască fără să mănânce. „respirianismul“ este nouă …filozofie…

Este o nouă credinţă pseudo-ştiinţifice, „respirianismul“. Cine îl urmează, considerat a fi capabil să supravieţuiască fără ca să mănânce (şi, în cazuri extreme, chiar şi fără să bea), trăind doar respirând şi fiind în legătură cu energia universului. Această „filosofie“ este îmbrăţişată de Akahi Ricardo şi soţia lui Cămila Castello, de treizeci şi şase de ani, iar ea cu doi ani mai puţin. Cuplul, care trăieşte între Ecuador şi California, intervievat de Daily Mail a declarat: „Oamenii pot trăi cu uşurinţă, fără a mânca, doar cu condiţia ca aceştia să fie în ton cu energia eliberată de univers şi să se hrănească prin …respiraţie.“

Alegere lor, care a iniţiat prin 2008, când, în timpul unei călătorii în America de Sud, au descoperit – şi îmbrăţişat – „respirianismul“. Din acel moment, timp de trei ani, ei spun că nu au atins alimentele. Sau, mai degrabă, au mâncat numai atunci când erau în compania altor persoane, sau doar mânaţi de curiozitatea de a încerca un fruct sau o legumă. Deja înainte de a lua această alegere extremă, cei doi au îmbrăţişat iniţial o dietă vegetariană şi apoi una vegană. Pentru a se muta în cele din urmă la întregul consum bazat doar pe fructe şi legume. Dar, asta a fost doar începutul. În timp ce călătoreau în America de Sud, au experimentat „convertirea pentru 21 de zile la respirianism“, care implică un post total de o săptămână, urmat de numai 14 zile de suc diluat cu apă.

Cămila susţine că, chiar şi în timpul celor nouă luni de sarcina, a reuşit să mănânce doar de cinci ori. Pentru că nu a simţit sentimentul de foame, şi pentru că ea ştia că fiul sau va fi nutrit de dragostea ei, singurul lucru vital pentru a-l face să crească sănătos. Cămila, aceste credinţe, împreună cu soţul ei Akahi le preda la oameni de toate vârstele şi din întreaga lume.

Şi dacă la „respirianism“, cei doi sunt fermi credincioşi (unicele chestii pe care le mănâncă, de trei ori pe săptămână, sunt ori un fruct sau uneori supe de legume), nu au, cu toate acestea, misiunea şi nici nu încearcă să impună acest stil de viaţă extremă altora şi nici măcar celor doi copii ai lor. Oricine este liber să mănânce ceea ce îi place. Chiar dacă aceasta înseamnă pizza, îngheţată sau chipsuri de cartofi. (sinteză şi traducere potrivit supereva.it)

Articolul precedentHeidelberg – fotoreportaj realizat de poetul Alexandru Paraschiv
Articolul următorSimona în vacanță. Urmează turneul de la Eastbourne
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno