Oamenii de știință dezvoltă peptide care ar putea inactiva COVID

Oamenii de știință dezvoltă peptide care ar putea inactiva COVID

Păcălește noul coronavirus să nu poate provoca infectarea celulelor, potrivit noilor cercetări.

Oamenii de știință au dezvoltat fragmente de proteine, numite peptide, care se încadrează perfect într-o canelură a proteinei Spike, pe care ar folosi-o în mod normal pentru a accesa o celulă gazdă.

Aceste peptide păcălesc în mod eficient virusul ca o „strângere de mână falsă” cu o replică, mai degrabă decât cu proteina reală de pe suprafața unei celule care lasă virusul să intre.

Cercetările anterioare stabiliseră că noul coronavirus se leagă de o proteină receptor de pe suprafața unei celule țintă.

Acest receptor se găsește pe anumite tipuri de celule umane din plămân și cavitatea nazală, oferind SARS-CoV-2 numeroase puncte de acces pentru a infecta organismul.

Pentru această lucrare, oamenii de știință ai Universității de Stat din Ohio au proiectat și testat peptide care seamănă cu proteina ACE2…

…suficient pentru a convinge coronavirusul să se lege de ea, o acțiune care blochează capacitatea virusului de a intra efectiv în celulă.

Scopul este ca ori de câte ori SARS-CoV-2 intră în contact cu peptidele, virusul va fi inactivat.

Acest lucru se datorează faptului că proteina Spike a virusului este deja legată de ceva, a spus Amit Sharma, co-autor al studiului și profesor asistent de bioștiințe veterinare la Ohio State.

„Pentru a face acest lucru, trebuie să ajungem la virus în timp ce acesta este încă în afara celulei.”

Echipa statului Ohio intenționează să livreze aceste peptide produse într-un spray nazal sau aerosoli dezinfectant de suprafață, printre alte aplicații, pentru a bloca punctele de acces SARS-CoV-2.

„Cu rezultatele pe care le-am generat cu aceste peptide, suntem bine poziționați pentru a trece la etapele de dezvoltare a produsului”

a spus Ross Larue, co-autor principal și profesor asistent de cercetare de produse farmaceutice și farmacologie la Ohio State.

Studiul a fost publicat în numărul din ianuarie al revistei Bioconjugate Chemistry.

SARS-CoV-2, la fel ca toți ceilalți viruși, necesită acces la celulele vii pentru a face daune – virușii deturnează funcțiile celulelor pentru a face copiile lor și a provoca infecții.

Replicarea foarte rapidă a virusului poate copleși sistemul gazdă înainte ca celulele imune să poată obține o apărare eficientă.

Unul dintre motivele pentru care acest coronavirus este atât de infecțios este că se leagă foarte strâns de receptorul ACE2, care este abundent pe celulele oamenilor și pe alte specii.

Proteina Spike de pe suprafața SARS-CoV-2, care a devenit caracteristica sa cea mai recunoscută, este, de asemenea, esențială pentru succesul său în atașarea la ACE2.

Progresele recente în cristalizarea și microscopia proteinelor au făcut posibilă crearea de imagini pe computer cu structuri proteice specifice singure sau în combinație, cum ar fi atunci când se leagă între ele.

Sharma și colegii săi au analizat cu atenție imaginile cu SARS-CoV-2 Spike și proteina ACE2, mărind exact modul în care au loc interacțiunile lor și ce conexiuni sunt necesare pentru ca cele două proteine ​​să se blocheze.

Ei au observat o coadă în formă de panglică spirală pe ACE2 ca punct central al atacului, care a devenit punctul de plecare pentru proiectarea peptidelor.

„Majoritatea peptidelor pe care le-am proiectat se bazează pe banda care vine în contact cu Spike”, a spus Sharma.

„Ne-am concentrat pe crearea celor mai scurte peptide posibile cu contactele esențiale minime.”

Echipa a testat mai multe peptide ca „inhibitori competitivi” care nu numai că s-ar putea lega în siguranță de proteinele SARS-CoV-2 Spike, ci și de a preveni sau reduce replicarea virală în culturile celulare.

Două peptide, una cu puncte de atingere minime și alta mai mare, au fost eficiente în reducerea infecției cu SARS-CoV-2.

Sharma a descris aceste constatări ca fiind începutul unui proces de dezvoltare a produselor care va fi continuat de echipa de virologi și chimiști farmaceutici care colaborează la această lucrare.

„Adoptăm o abordare cu mai multe direcții”, a spus Sharma. „Cu aceste peptide, am identificat contactele minime necesare pentru inactivarea virusului.

În viitor, intenționăm să ne concentrăm pe dezvoltarea aspectelor acestei tehnologii în scopuri terapeutice.

Scopul este de a neutraliza virusul în mod eficient și puternic iar acum, datorită apariției variantelor, suntem interesați să ne evaluăm tehnologia împotriva mutațiilor emergente” Sursa: goodnewsnetwork.org

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.