Oamenii vor avea înălțimea maximă de șapte centimetri

strofocle
strofocle

Strofocle profetizând: după apocalipsa care nimeni nu știe dacă va veni, oamenii vor avea înălțimea maximă de șapte centimetri și o greutate de maxim șaptezeci de grame… atunci, le vor ajunge Pământul… (ca exemplu, doar pentru comparație, într-un zgârie-nori newyorkez ar putea încăpea întreaga populație a Chinei doar la primele două etaje, Europa pe o sufragerie și-o juma de baie…!!!)

Resursele vor fi din belșug, dintr-un ou de găină vor mânca toți dintr-o familie întreaga săptămână! Dintr-o placă fotovoltaică mare cât un cearceaf de astăzi, vor avea curent trei sate…

Toate celelalte viețuitoare își vor păstra proporțiile, ca astfel, omul să nu mai aibă pretenția superiorității și să distrugă totul…  Dumnezeul lor, desigur, chip și asemănare, va coborî la nivelul lor, consolându-i cu asta… Noi, ăștia de astăzi, vom deveni stăpâni, mereu am tânjit să fim, peste plaiurile întinse ale …naibii!… Că al naibii ne-a mai plăcut să ne dăm mari și să ne batem joc de viață, de orice viață.


Strofocle este un personaj. Nu este grec și ca atare nu are nicio treabă cu enormul poet tragedian Sofocle. Acest personaj nu este un filozof, nici un poet, ci doar cu aere aburinde din nările amândouă ale unei Curiozități opuse morbidului, apropo, care este opusul cuvântului morbid? Strofocle își strofoacă neuronul  să-l deprindă cu despicatul firului în 444, deci este cumva un fel de pasionat de filatură. Strofocle și-a rupt ața (firul) minții în dinții roții sorții. Și cum se strofoca el așa, înainte să devină un personaj, un autor buimac îi puse de aici numele: Strofocle, și-l meni Bufonul Regelui cetitoriu TU.
Strofocle scornește cuvinte sau dodii, spune fețe ale adevărului vostru, doarme într-o lacrimă încărunțită și ține postura de Atlas rămas cu mâinile goale, careva i-a furat Pământul, dar el încă mai stă în poziția specifică așteptând retrocedările… sau măcar o parcelă într-un colț de Eden unde să cultive mărar și cucută.

Apare, sporadic ar zice unii, ar trebui interzis, zic alții,  în Vocativ Plus pe răspunderea VdgB

1 COMENTARIU

  1. 🙂 La înălţimea şi greutatea respectivă îşi vor căra în spate creierul. Să aibă cu ce gîndi.

Comments are closed.