Oboseala cronică – De la oboseală la boală e doar un pas

De la oboseală la boală e doar un pas

 Cu oboseala cronică nu-i de glumit, fiindcă ea ne avertizează atât asupra unor afecțiuni încă nediagnosticate, cât și asupra posibilității dezvoltării unor boli, pe fondul epuizării și unui deficit energetic prelungit.

Mai pe scurt, în ceea ce privește bolile, oboseala cronică îndeplinește un rol de cauza, dar și unul de efect. Consecințele deficitului cronic de energie nu sunt greu de intuit, însă tratarea sau prevenirea sunt mai greu de realizat. În ambele sensuri, s-ar impune, în primul rând, să aflăm care sunt originile acestei persistente stări de osteneală, care nu ne mai permite, adesea, nici angrenarea în activități agreabile, cu atât mai puțin să facem față cu ușurință solicitărilor implicate de supraviețuirea în jungla modernă.

 De la oboseală la boală e doar un pas

Cu toții spunem, la un moment dat, că suntem obosiți, iar unii dintre noi consideră normal să se simtă astfel mai toată vremea, fără a avea imboldul de a luă măsuri, decât, poate, atunci când devin manifeste semnele surmenajului avansat (stări depresive, anxietate, afecțiuni cardiace sau tulburări gastrointestinale). Alții, dimpotrivă, apelează la suplimente alimentare pe bază de minerale și vitamine, frecventează o sală de fitness sau fac plimbări lungi în aer liber, în încercarea de a se sustrage consecințelor suprasolicitării.

Beneficiile unei alimentații echilibrate, ale odihnei și activităților fizice sunt incontestabile. Dar, în foarte multe cazuri, ele nu mai sunt de ajuns. Tocmai de aceea, este de o mare importantă consultarea medicului, efectuarea analizelor medicale și un ajutor oferit de specialiști cu experiență.

 Diagnostic complet. Tratament eficace

Oricare ar fi cauza oboselii, drumul parcurs până la identificarea originilor sale este deosebit de lung și anevoios, atunci când apelăm la medicină clasică.

Avem nevoie de consulturi multidisciplinare (medic de familie, endocrinolog, ginecolog, cardiolog, internist), de analize de sânge, radiografii și ecografii, iar tratamentul se adresează în mod strict fiecăreia dintre cauze, nefiind adaptat fiecărui pacient în parte, așa cum s-ar cuveni.

O consultație completă implică scanarea organismului cu ajutorul electrosomatografiei interstițiale. Această tehnică investigativa de ultima oră ne permite să vizualizam funcția celulară la nivelul tuturor organelor și sistemelor din corp, în numai 3 minute. De asemenea, ea ne permite să măsurăm stresul oxidativ la nivel celular, valorile interstițiale ale ionilor, ale hormonilor (tiroidieni, paratiroidieni, hipofizari, adreno-cortico-supra-renalieni, sexuali), valorile mineralelor (Că, Mg, Na, K etc.), apa totală din corp, apa intracelulară și extracelulară, valorile glucozei și lipidelor. Acest lucru este important, deoarece modificările celulare și intercelulare preced cu mult modificările sangvine decelabile prin analize, precum și apariția simptomelor de boală.

 Medicina integrată

Starea de echilibru energetic va fi determinată în cadrul unei consultații complete și cu ajutorul biorezonanței. Această investigație de mare finețe permite diagnosticul stării de boală la cel mai profund nivel energetic, ale cărui dizarmonii constituie însăși cauza bolii. Diagnosticarea permite stabilirea unui tratament personalizat, în timpul consultației existând posibilitatea testării remediilor homeopate, gemoterapice sau fitoterapeutice care urmează a fi administrate. Cu ajutorul acestor dispozitive poate fi testată chiar și medicația alopată, folosită de către pacient la momentul consultației.

Marele avantaj pe care medicina integrată îl aduce în terapia și diagnoza stărilor de epuizare constă în faptul că pot fi identificate toate cauzele la nivel fizic și energetic, folosind aparatură de ultima oră și metode neinvazive. Astfel, se poate stabili un tratament personalizat, adaptat fiecărui pacient în parte.

Să reținem că lipsa de energie poate duce la majore dezechilibre fizice și energetice, ce pot degenera în boli cu mult mai severe. Fie că este un simptom izolat sau cauza unei boli, oboseala trebuie remediată din vreme, printr-un tratament adaptat și complet.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.