Ochiul Beiului – lacul care nu îngheață niciodată

Un loc de poveste, ireal de frumos, a cărui frumusețe îi taie respirația oricărui turist – așa poate fi descris, în câteva cuvinte simple, Lacul Ochiul Beiului din județul Caras-Severin.

Într-o zonă de sălbăticie spectaculoasă din vestul țării se află un loc care pare desprins din basme. Lacul Ochiul Beiului este unul dintre cele mai frumoase și mai fascinante locuri din Banat.

Aflat în județul Caraș-Severin, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, lacul are o culoare incredibil de frumoasă, în care se oglindesc pomii, cerul și plantele dimprejur. Vorbim de un albastru cu totul special, despre care se spune că alungă depresia și tristețea din sufletele drumeților care ajung în acest loc mirific.

Culoarea lacului se schimbă mereu, de la un albastru deschis până la un albastru verzui-închis incredibil de frumos. Lacul Ochiul Beiului este un monument al naturii protejat, iar apa din lac este atât de curată încât turiștii pot admira păstrăvii care înoată în el în toată frumusețea lor. Interesant este faptul că acest ochi de apă nu îngheață niciodată. Cum este posibil? Totul datorită unui izvor din lac care împrospătează mereu apa.

În jurul Lacului Ochiul Beiului se strâng ielele

Localnicii spun despre acest loc incredibil de frumos că este fermecat. Potrivit legendelor, în noaptea magică de Sânziene, în 24 iunie, când se deschid porțile cerului, ielele se adună în jurul Lacului Ochiul Beiului. Aici se îmbăiază, cântă și dansează până în zori. Ielele reprezintă unele dintre cele mai fascinante făpturi feminine supranaturale din mitologia românească, care se arată sub forma unor fete frumoase îmbrăcate în rochii albe.

O altă legendă spune că locul în care se află Lacul Ochiul Beiului a fost stăpânit, în urmă cu sute de ani, de un bei hain. Acesta avea un fiu incredibil de frumos, cu ochi albaștri, care se îndrăgostește de o fată de cioban. În momentul în care tatăl tânărului a aflat de povestea de dragoste dintre cei doi, a ordonat ca fata să fie ucisă. În lupta cu ostașii trimiși s-o omoare pe tânără, pe care a găsit-o înjunghiată, beiul a rămas fără un ochi.

Localnicii spun că în locul în care ochiul a căzut, a izvorât Lacul Ochiul Beiului. Cu inima sfâșiată, Ochiul Bei a luat decizia de a se înjunghia în inimă, iar din lacrimile lui a fost creat izvorul care-i poartă numele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.