OLANDA – Legea privind interdicția de a purta vălul islamic în public, inclusiv burqa și niqab, a intrat în vigoare

OLANDA – Legea privind interdicția de a purta vălul islamic în public, inclusiv burqa și niqab, a intrat în vigoare joi, dar autoritățile declară că nu sunt pregătite să pună în aplicare aceasta.

Noua lege olandeză, denumită „burqa ban”, interzice îmbrăcămintea care acoperă fața în transportul public, clădirile guvernamentale și instituțiile de sănătate și de învățământ.

Legea se aplică, de asemenea, la cagule, căști Full-face și alte elemente similare pentru mascarea facială.

Cei care sunt surprinși încălcând legea au opțiunea de a elimina elementul sau de a primi o amendă de până la 500 de euro. Oamenilor însă, le este permis să poarte astfel de obiecte pe străzi.

Olanda este ultima țară care a adoptat această lege, pe urmele multor țări europene, inclusiv Franța, Germania, Belgia, Austria și Danemarca.

Companiile de transport au declarat, de asemenea, că nu vor ordona personalului de transport public să pună în aplicare interdicția.

„Poliția ne-a spus că interdicția nu este o prioritate și că, prin urmare, ei nu vor fi capabili să răspundă în decurs de 30 de minute obișnuite”, a declarat Pedro Peters, purtătorul de cuvânt al rețelei de transport RET.

„Acest lucru înseamnă că, dacă o persoană care poartă burqa sau nikuab este contestată când încercă să utilizeze un serviciu, personalul nostru nu va avea nici un sprijin de la Poliție pentru a decide ce ar trebui să facă.

Grupul musulman și cel pentru Drepturile Omului s-au opus noii legi, printr-un partid politic islamic din Rotterdam spunând că vor acoperi ei amenzile pentru cei prinși încălcând legea.

Parlamentarul anti-Islam Geert Wilders care a cerut interzicerea totală a burqa pentru mai mult de un deceniu, se bucură, sărbătorind acum, după ce Parlamentul a aprobat interzicerea parțială a acestor voaluri, numindu-o „o zi istorică”.

„Cred că ar trebui să încercăm acum să trecem la pasul următor”, a declarat Wilders presei. „Următorul pas pentru a vă asigura că vălul poate fi, de asemenea, interzis în țările de jos.”

Guvernul olandez a fost atent la punerea în aplicare a legii, insistând că legea nu este concepută pentru a afecta o anumită religie și a subliniat faptul că oamenilor le este încă permis să se îmbrace așa cum doresc, deși, se adaugă, această libertate este limitată în locurile în care comunicarea este vitală pentru servicii de bună calitate sau pentru siguranța în societate.

„Franța a devenit prima națiune Europeană, acum opt ani, care a introdus o interdicție asupra utilizării publice a voalurilor, atât niqabs faciale și burqas întregul corp. O lege din 2004 interzice, de asemenea, utilizarea vălului islamic hijab și alte simboluri religioase în școli, dar legea se aplică numai la școlile de stat.

Legea a provocat un scandal pe scena internațională. Comitetul ONU pentru drepturile omului de anul trecut, a decis că Franța a încălcat drepturile omului a doua femei, amenințându-le pentru purtarea niqabului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.